Çarşamba Caddesi'ne yeni kavşak ve sinyalizasyon

Alanya Belediyesi Oba Mahallesi’nde Çarşamba Caddesi ile Hayri Doğan Caddesi’nin kesiştiği noktada kavşak çalışması başlattı. Çarşamba Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu dikkate alan Alanya Belediyesi, kavşak uygulamasıyla yaya ve taşıt güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Çarşamba Caddesi'ne yeni kavşak ve sinyalizasyon

 Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Oba mahallesinde özellikle Çarşamba Caddesindeki trafik yoğunluğunu dikkate alarak Çarşamba Caddesi ile Hayri doğan Caddesi kesişiminde yeni kavşak çalışması başlattı. Yeni kavşak aynı caddeden Çıplaklı Mahallesine açılan yeni bölünmüş yol ile bağlantılı olarak hizmete girecek.

“BÖLGEDEKİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU KONTROL ALTINA ALIYORUZ”

Kavşak çalışmasının Hayri Doğan Caddesi’nin Çıplaklı’ya bağlanan bölümünde devam ettiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çarşamba Caddesinden Çıplaklı Mahallesine bölünmüş yol olarak yeni yolu hizmete sunacaklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında Çarşamba Caddesine yeni kavşak ve sinyalizasyon sistemi yapacaklarını söyleyen Başkan Yücel, “Özellikle Oba Mahallesi’nde trafik yoğunluğunu ve kaza riskini en aza indirmek için çalışma yürütüyoruz. Söz konusu Çarşamba Caddesi trafik yoğunluğu çok fazla olan bir cadde. Bunu göz önüne alarak burada bir kavşak çalışması başlattık.” dedi.

ÇARŞAMBA CADDESİ’NDE ARAÇ VE YAYA GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR

banner111

Bölgeye Hayri Doğan Caddesi ve Portakal Caddesi’nden sonra üçüncü imar yolunu kazandırdıklarını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çıplaklı ve Oba’yı bağlayacak olan yolun bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Başkan Yücel, “Şu an imar yolunda kaldırım ve orta refüj çalışması yapılıyor. Kavşak ve bölünmüş yol ile bölgede hem trafik kontrol altına alınmış olacak, hem de güvenli bir alternatif yol hizmete girmiş olacak. Sinyalizasyon sistemi ile araç ve yaya güvenliği de sağlanmış olacak.  Yeni imar yolunun bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2022, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83