"Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında, Alanya'nın yetiştirdiği değerli Şair, yazar ve Alanya belediye başkan yardımcısı Abdullah Akbaş, Fevzi Alaettinoğlu Lisesi'nin öğrencileriyle buluştu.

"Dilvarda" öğrencilere ilham kaynağı oluyor

Bu buluşma, öğrencilerin edebiyatla iç içe bir gün geçirmelerine olanak sağlarken yazar Akbaş, "Dilvarda" adlı eserinin yazım sürecini ve eserin içeriğini öğrencilerle paylaşarak, onların edebi dünyalarına katkıda bulundu. Öğrencilerin yazarla etkileşimi, edebiyatın sadece kitaplarda değil, gerçek hayatta da yaşayan bir sanat olduğunu gösterdi.

Yazarın anlatımı, öğrencilerin edebiyata olan ilgisini artırdı ve onlara kendi hikayelerini yazma cesareti verirken Alanya sanayisinin sevilen ismi Yıldız şase sahibi Necdet Yıldız sponsorluğunda gerçekleşen bu etkinlik, toplumun farklı kesimlerinin eğitime olan desteğinin bir örneği olarak öne çıktı. Yazar Abdullah Akbaş ve Okul müdürü Nazım Karagedik Yıldız'ın eğitime yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ederek öğrencilere kitap hediye ederek, gençlere imkan sunmasının önemine dikkat çektiler.

banner111

Okul müdürü Nazım Karagedik'in açılış konuşması, kitap okumanın ve edebiyatın hayatımızdaki yerine dikkat çekti. Karagedik, bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimine katkı sağladığının altını çizdi. Edebiyat öğretmenlerinin ve diğer öğretmenlerin destekleriyle, Fevzi Alaettinoğlu Lisesi'nin öğrencileri, edebiyatın zengin dünyasını keşfetme fırsatı buldu. Bu etkinlik, öğrencilerin edebi ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oldu ve onlara ilham kaynağı oldu.

Abdullah Akbaş'ın öğrencilere teşekkür etmesi, yazar ile okuyucu arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Yıldız Şase'nin sahibi Necdet Yıldız'a, okul müdürü Nazım Karagedik'e ve tüm öğretmenlere teşekkür ederek, toplumun her kesiminin eğitime katkıda bulunabileceğini vurguladı.

Bu etkinlik, Alanya'nın kültürel ve eğitim hayatına değerli bir katkı sağladı ve geleceğin yazarlarını yetiştirmek için bir adım olurken edebiyatın, genç nesiller arasında yaşatılması ve geliştirilmesi için yapılan bu tür etkinlikler, toplumun kültürel zenginliğini artırıyor ve gençlerin düşünce dünyalarını genişletiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83