Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı

Gazipaşa’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali coşkuyla açıldı.Üç gün sürecek festivalde 22 Ekim Cumartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda Edip Akbayram Konseri olacak. 23 Ekim Cumartesi günü sabah saat 10.00’da Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuk olarak katılacağı Serhan Asker ile Görkemli hatıralar programı Halk TV’den canlı yayınlanacak. 

Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unvanı olan ‘Gazipaşa’ isminin ilçemize verilişinin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, sabah saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşüyle başladı. Antalya Büyükşehir Bando Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej, Atatürk Parkı’ndaki festival alanında son buldu. Renkli görüntülere sahne olan festivale, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı ve Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretei Cansel Tuncer, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“GAZİPAŞA İSMİNİ 100 YILDIR GURURLA ONURLA TAŞIYORUZ.”

Halk oyunları gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra festivalin açılış konuşması Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından yapıldı. Açılışa katılan herkese ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, “Düzenlediğimiz festival ile birlikte bu yıl kahraman vatandaşlarımızın, ulusun kurtuluşuna verdikleri destekler için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yılını kutluyoruz. Gazipaşa barışın, özgürlüğün, demokrasinin şehri. Gazipaşa bereketli topraklarıyla üretimin ve tarımın başkenti. Gazipaşa doğasıyla, kültürüyle, mis kokulu yaylalarıyla gönüllere taht kurmuş yörüklerin şehri. Gazipaşa düşmana karşı kahramanca savaşmış yiğitlerin şehri. İşte bu güzel şehir Gazipaşa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini 100 yıldır gururla ve onurla taşıyan sıcacık, cesur ve özgür insanların şehri. Ben Gazipaşalı olmaktan, bu topraklarda yetişip uzun yıllar memleketin her köşesinde görev yapmış olmaktan, köylü ve çiftçi bir ailenin çocuğu olmaktan ve siz değerli insanlarımızın, Gazipaşa’mızın belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

“GAZİPAŞA’MIZ İÇİN DURMADAN, YILMADAN, YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Başkan Yılmaz konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Sevgili konuklar, ilçemizi güzelleştirmek ve burada yetişen lezzetleri tüm dünyaya tanıtmak bizim için çok önemli. Aroma ve görsel anlamda Türkiye’de sadece Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz narımızı ve son yıllarda ilçemizde yetiştirilen tropikal meyveleri festivalimiz aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. İlçemizde yetiştirilen bu güzide ürünleri daha fazla insana yetiştirebilmek için başladığımız Tropikal Park projemizin çalışmaları da hızla devam ediyor. İlçemizde yetişen bütün tropikal meyveleri görebileceğimiz, rahat bir nefes alabileceğimiz, içerisinde spor aktivitelerinin ve yaşam alanlarının da bulanacağı Tropikal Park’ımızı önümüzdeki yıl içerisinde hep birlikte büyük bir coşkuyla açacağız. Bizler bitmeyecek, tükenmeyecek Atatürk sevgimiz için, Gazipaşa’mız için ülkemizin aydınlık geleceği için durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hiç şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Huzurunuzda büyük önderimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ata’mızın değerli emaneti Gazipaşa ismini ona yakışır bir şekilde onurla, gururla ve büyük bir şerefle taşımaya devam edeceğiz. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100.yılı hepimize kutlu olsun” diye konuştu.

banner111

MİSAFİRLERİMİZ ŞAŞIRACAK
 
Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Bugün çok anlamlı bir gün. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yılı. Aynı zamanda benim ikincisine, hepimizin de 12’ncisine şahit olduğu Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivalimizde bulunmaktan, sizlerle birlikte bu gurur ve onuru yaşamaktan çok mutluyum. İnşallah nice yıllarımız bu şekilde şenlikli, aktivitesi bol şekilde geçer. Birazdan misafirlerimizle birlikte alanımızı gezeceğiz. Misafirlerimize, kıymetli milletvekillerimize, şaşıracakları meyvelerimizi, tropikal bitkilerimizi tanıtacağız” diye konuştu.

“GAZİPAŞA’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ.”

Festivale katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “ Grup Başkanvekilim ve ben burada olmaktan çok mutluyuz. Gazipaşa ismini sizlere veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün burada stantları gezerken üreten kadınlarımızı gördüm. Akdenizimizin çalışkan kadınlarını gördüm. O yürekli kadınlar, en büyük kariyerlerini kurtuluş savaşında eşlerine silah taşıyarak, savaşarak başladılar. Bugün görüyorum ki hala üretiyorlar. Sizler iyi ki varsınız. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL, CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ. 

Gazipaşa’da düzenlenen festivale Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekiliyim. Sayın Genel Başkanımız CHP’li Belediye Başkanlarının Sivas’taki toplantısı sebebiyle buraya gelemedi. Sayın Genel Başkanımızın en yakın zamanda Gazipaşa Belediye Başkanının davetlisi olarak hem yapılan çalışmaların açılışlarını yapmak hem de Gazipaşalılarla kucaklaşmak için yakın zamanda buraya geleceğinin bilgisini vererek selamlarını iletiyorum. Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılı kutlu olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından, festivalin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.  Daha sonra protokol üyeleri Çekirdeksiz narın yanı sıra ilçede  yetişen tropikal ürünler ile tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı. Gazipaşa Belediyesi standında festivale katılan davetlilere aşure ikramı yaptı. Ardından workshoplar ve yarışmalar ile festivalin ilk günü devam etti. 23 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ziyaretçilerini bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022, 17:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83