Gazipaşa'yı mutlu eden karar

Gazipaşa’da, 18 ayrı davacı ve Antalya Mimarlar Odası’nın, Selinus Sahili’nde yapılan imar planının iptaline yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gazipaşa Belediyesine açtığı dava, kesin olarak reddedildi.

Gazipaşa'yı mutlu eden karar

Gazipaşa Hepimizin Platformu üyeleri ve Antalya Mimarlar Odası’nın; Selinus Sahili’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım imar Planı ile Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu’nun iptali için açtığı davayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gazipaşa Belediyesi’ne açılan dava, 2021 yılında Antalya 5. İdare Mahkemesince süre aşımına uğradığı için reddedilmişti. Davacılar, reddedilen dava ile ilgili itirazda bulunmuş, konuyu Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. Dava Dairesine taşımıştı. Antalya 5. İdare Mahkemesinin kararını onayan Konya Bölge İdare Mahkemesi, bakanlık ve belediyeyi haklı bulmuştu. 

banner111

“İPTAL DAVASI KESİN OLARAK REDDEDİLDİ”

Konuyla ilgili başka bir adım atan davacılar, söz konusu kararı temyize taşımıştı. Gazipaşa Hepimizin Platformu üyeleri ve Antalya Mimarlar Odası’nın açtığı dava, Danıştay Altıncı Dairesince karara bağlandı. Danıştay, Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. Dava Dairesinin verdiği kararı onadı. Buna göre platform üyelerinin 18 uygulamasının iptali için açılan dava, Danıştay tarafından kesin olarak reddedildi. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Turizm yatırımlarının önünü açmak için yaptığımız çalışmalar, belli kesimler tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Danıştay Altıncı Daire, Konya’da alınan kararı onadı. Buna göre hem bakanlığa hem de belediyemize açılan dava, kesin olarak reddedildi. Alınan kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83