Gökbel Yaylası Yağlı Güreş Festivali ile ilgili tartışmalara Türkdoğan’ dan sert tepki

Türkdoğan, yayla şenliğine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılma isteği ilgili “Bu organizasyonu ne MHP olarak bizler ne de diğer siyasi partilerin siyasi söylemlerle gölgelemelerine ne belediye başkanımız ne bizler ne de MHP’nin ilgilileri, yetkilileri müsaade eder” dedi.

Gökbel Yaylası Yağlı Güreş Festivali ile ilgili tartışmalara Türkdoğan’ dan sert tepki

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ‘16. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılma isteğinin geri çevrildiği ile ilgili eleştirilere cevap verdi. Parti binasında açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Gökbel güreşlerinin siyasetin gölgesinde kalmadığını söyledi.

banner111

Türkdoğan, “Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun programa katılmaması noktasında bir tavır sergilendiği ifade edildi. Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Çakan’ın Alanya Belediyesi’ne yazmış olduğu bir metin var. Alanya Belediyesi’nin düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerine bu yıl hiçbir şekilde siyasi bir konuşma yapılmadı. Siyasi bir konuşmaya yer verilmedi. Kaldı ki katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunduğumuz başta MHP Milletvekili ve MYK Üyesi Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, MYK üyemiz Hüseyin Yıldız, eski İl Başkanı Mustafa Aksoy MHP’yi temsilen katıldı. Bunun yanında Cumhur İttifakı ortağı AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ekipleriyle birlikte şenliği şereflendirdi. Yine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek il ve ilçe başkanları ile birlikte şenliğe katıldı. Bizim de MYK, il ve ilçe başkanlarımızın yer aldığı bu organizasyonda ne bizim milletvekillerimiz ne de başka bir siyasi partinin temsilcileri herhangi bir siyasi konuşma yapmadı. Sadece programın açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptı. Gelecek Partisi’nin Alanya Belediyesi’ne gönderdiği yazı çok enteresan. Ben 20 yılın üzerinde siyaset yapıyorum. Böyle bir şey görmedim. 14 Temmuz tarihli yazıda şu ifadeler yer alıyor: ‘Sayın genel başkanın organizasyonun alanında bulunduğu zaman dilimi içerisinde protokol kuralları konusunda hassasiyet gösterilmesini, açılış konuşmaları yapılırken sayın genel başkanımız ve diğer konuşacak kişilerin konuşma sıralamalarının ve saatlerinin tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.’ Böyle bir yazı gönderilmiş. Bu yazının içeriğine göre deniliyor ki, biz oraya geleceğiz ve siyasi konuşma yapacağız. Bizler de şunu ifade etme istiyoruz. Gökbel yağlı pehlivan güreşleri ata sporumuz güreşi ve güreşçilerimizi yaşamak ve yaşatmak için düzenlenen ecdad yadigarımıza sahip çıkmak için düzenlenen ve UNESCO’nun koruma listesine alınan önemli bir organizasyon. Bu organizasyona ne MHP olarak bizler ne de diğer siyasi partilerin siyasi söylemlerle gölgelemelerine ne belediye başkanımız ne bizler ne de MHP’nin ilgilileri, yetkilileri müsaade eder. Biz siyasi nezaketin dışında biz geleceğiz, orada protokol uyup konuşmamız yapacağız denildiği için böyle bir konuşma  uygun görülmedi. Gökbel’i siyasetin gölgesinde bırakmamak adına da böyle bir tavır sergilendi” diye konuştu.  Türkdoğan ayrıca, Alanya’da bulunan bütün oda başkanlarına ve STK temsilcilerine güreş festivalinin davetiyesinin bizzat verildiğini hem de SMS yoluyla iletildiğini söyledi. Türkdoğan güreşe sahip çıkan Bakan Yücel’e, belediye birim amirleri ile belediye personeline teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83