Göktepe: Alanya’da tarımın adını yeniden yazacağız

Tek aday olarak girdiği ziraat odasının genel kurulunda konuşan mevcut başkan Tahir Göktepe, “Katma değeri yükse ürünler için çalışacağız. Delegelerimiz ve üreticilerimizle çalışarak Alanya’da tarımın adını yeniden yazacağız. Alanya’da ürettiğimiz ürünün daha çok değer kazanması için bizler mücadele edeceğiz” dedi.

Göktepe: Alanya’da tarımın adını yeniden yazacağız

Alanya Ziraat Odası’nın genel kurulu gerçekleştirildi. Mevcut başkan Tahir Göktepe’nin tek aday olarak girdiği seçim saat 10.00’da oda binasında başladı. Genel kurula Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçedeki oda başkanları ve siyasiler katıldı.  
“KISA DÖNEMDE GÜZEL İŞLER ÇIKARILDI”
Açılış duası ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Genel kurulda konuşan Başkan Yücel, bölgedeki ticari faaliyetlerden çok iyi kazanç elde edildiğini söyledi. Yücel, “Yüzümüz 2022’de son derece gülmüştü ama aynı heyecanı, güler yüzlülüğü bugün gösteremiyoruz. Çünkü ülkemizde meydana gelen olağanüstü depremle acımız büyük. Hakk’ın rahmetine katılan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. AFAD toplantısına katılmak için genel kuruldan ayrılmak zorundayız. Ben öncelikle bu kısa dönem içerisinde güzel işler çıkaran Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’yi ve yönetimini tebrik ediyorum” dedi. 
“PANDEMİDE ZİRAATİN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI”
Kaymakam Ürkmezer, “Ben buraya pandemi döneminde geldim. Pandemide ziraatin önemi herkes tarafından daha iyi anlaşıldı. Bir memleketi ayakta tutan olmazsa olmaz unsulardan biri ziraat. Alanya bit turizm, tarım memleketi. Bugünkü depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Belediye başkanımızla görüşüyoruz. Düzenlemeler yapıyoruz. Sabahtan beri İçişleri Bakanlığı’mız ve Antalya Valiliği’miz koordinesinde yardım kampanyaları ve destekler hazırlanıyor. Alanya’mızdan hem Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hem belediye, müftülük, AFAD personeli deprem bölgesine gidiyor. Bizler de bakanlığımızın koordinesinde ne yapabiliriz diye bütün yerel yönetimlerle beraber Antalya çapında valiliğimiz koordinesinde Alanya Belediyemiz ile birlikte ayni ve nakdi neler yapabiliriz bu konuda çalışacağız. Bizi gören siyasi parti başkanları, dernekler, vatandaşlar olsun ne yapabiliriz diye soruyor. Bu da bizi mutlu ediyor.  Bu memleketimizin ve vatandaşımızın kadirşinaslığını, yardımseverliğini gösteriyor. Bu tür dönemlerde resmi açıklamaların dışında hiçbir şeye inanmayın. Devletimiz gerekli olanları İçişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde gerekli açıklamaları yapıp gerekli yardım koordinasyonunu sağlayacaktır. Ben destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Başta ziraat odası başkanı Göktepe ve yönetimine genel kurtlun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.    
“SİZLERİN PARASINI BOŞ YERE HARCAMAK İSTEMİYORUZ”
Ziraat Odası Başkanı Göktepe ise, “Sabah güne hüzünlü uyandık. Biz 4 yıl önce odamızın vizyonunu değiştirmek, Alanya’ya yakışan bir oda yapmak için inanın bir grup arkadaşla yola çıkmıştık. Bugün hizmet binamızda genel kurulumuz yapabiliyorsak burada başta delegeler olmak üzere bütün üreticilerin emeği çok büyük. Her bu oda ya geldiğimizde buranın bir emanetçisi olduğumuz hatırladık ve bu yolda devam ettik. Sonca baktığımız başarı bir tesadüf değil. Çünkü bizler borçla devraldığımız bir odayı ve 475 bin TL tazminat borcu ödeyerek bugün 7 milyonun üzerinde 400 metrekare oda bırakıyoruz. Üreticilerin hizmetinde kullanmak için bir araç aldık. 4 yıl boyunca gece gündüz demeden ilçemizdeki diğer paydaşlarımızla beraber çalıştık. Yaptığımız hizmetlerin sonunda odamızda 2 milyon 150 bin TL nakitimiz var. Hiçbir kuruma da borcumuz yok. Zeytinyağı fabrikası ve gübre bayisi açarak üreticilere daha faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Daha önce üreticilerle konuştuğumuzda salça, turşu fabrikası açalım dediler. Bunu doğru bulmuyorum. Bizler salça fabrikası için ürün bulamayız. Faaliyetleri yapmadan önce düşünüyoruz. Çünkü sizlerin parasını boş yere harcamak istemiyoruz. Biz kurutma fabrikası olarak düşünüyoruz. Diğer paydaşlarımızla görüştük. Daha yapacağımız faaliyetlerle Alanya için mega proje dediğimiz Alanya’nın tropikal ürünlerin tanıtımı, AR-GE çalışması, üreticilere ulaştırılması noktasında 77 dönüm içerisinde 10 dönümü kapalı sera olmak üzere Elikesik’te nisanda inşallah hizmete girecek. Bizim bölgemiz katma değer yüksek ürünler için uygun olduğundan dolayı bu doğrultuda çalışacağız. Bu katma değeri yüksek ürünler için birlikler kuracağız ve daha da çalışmaya devam edeceğiz. Delegelerimizden istediğim şu. Bizleri yoracaksınız. Gece gündüz çalıştıracaksınız. Ekip olarak emrinizdeyiz. Gündoğmuş ilçesi de bize bağlandı. Oranın da borcunu ödedik. Bu dönem güzel çalışma dönemi. Delegelerimiz ve üreticilerimizle çalışarak Alanya’da tarımın adını yeniden yazacağız. Alanya’da ürettiğimiz ürünün daha çok değer kazanması için bizler mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 

banner111

Tek liste ile girilen seçimde Göktepe’nin listesi şöyle:

MECLİS KURULU ASİL

Tahir Göktepe
Halil Başaran
Aptullah Yavuz
Hayri Şahin
Emir Erdoğan
Ali Kızıltaş
İbrahim Zavlak
Namık Şenli
Mustafa Demir
Kerim Karakan
Mahmut Peker
Recep Kiriş
Ahmet Uzun
İbrahim Çetin
Orhan Akış
Bilal Kılınç
Ömür Yaşar Aslan
Emre Günal
Veli Toros
Muhammet Kaçmar
Hüseyin Sevimler

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83