'Güçlüyüz, güçlü olmaya devam edeceğiz'

Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Antalya'nın Fethi: “Aral’dan Akdeniz’e” isimli Fetih konferansına katıldı. Prof. Dr. Mehmet Çelik’in verdiği konferans öncesinde, Selçukludan Bugüne Emanet Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

'Güçlüyüz, güçlü olmaya devam edeceğiz'

Antalya’nın Fethi’nin 817’nci Yıl Dönümü kutlamaları coşkuyla devam ediyor. Kutlamalar kapsamında, Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilen Sempozyum açılış konferansının ardından,  Prof. Dr. Mehmet Çeklik tarafından gerçekleştirilen “Antalya’nın Fethi: Aral’dan Akdeniz’e” isimli fetih konferansı gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Fetih Konferansı öncesinde AKM Fuaye Alanı’nda Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çeşitli serilerden oluşan “Selçukludan Bugüne Emanet Sergisi”nin kurdele kesimi yapıldı. Selçuklu Kitabeleri, Selçuklu Sultan Yüzükleri Özel Serisi, Selçukludan Günümüze Aynalar, Suret-i Müsenna Özel Seri, saray çinileri,  takı ve giysi koleksiyonu bölümleri bulunan sergi beğeniyle gezildi. 

Sulh İçinde Yaşamak İçin Güçlü Olmak Zorundayız
Türklerin Anadolu’ya asıl geliş amacının yurt edinmek olduğunu söyleyen Vali Hulusi Şahin, “Biz Orta Asya bozkırlarından bir amaç uğruna yurt edinmek için bu topraklara geldik. Burada bin yıllık bir süreçten söz ediyoruz. Bu coğrafyaya geldiğimizde artık burada kök salmak vatan edinmek için mücadele verdik. Anadolu bizim son sığınağımız. Kurtuluş Savaşı bizi Anadolu'dan söküp atmak isteyenlere karşı verilmiş bir mücadeledir. Biz bu vatanı can havliyle kurtardık. Artık bu coğrafyadan bizi kimse söküp atamaz. Güçlüyüz güçlü olmaya devam edeceğiz. Ordumuzla, milletimizle, ekonomimizle güçlü olmak zorundayız ki sulh içinde yaşayabilelim.” diye konuştu.

banner111

Konferansın ardından Vali Hulusi Şahin, Prof. Dr. Mehmet Çelik’e İzzettin Keykavus Fetihnamesinin olduğu tabloyu taktim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83