Güneşli havaya aldanmayın! Meteoroloji Alanya’yı uyardı

Dün etkili olan sağanak ve dolu yağışının ardından güneşin kendini gösterdiği Alanya için bu sabah meteorolojiden yeni bir uyarı daha geldi. Meteoroloji yetkilileri, “Akşam saatlerinde fırtına, sağanak ve hortum çıkabilir!” dedi.

Güneşli havaya aldanmayın! Meteoroloji Alanya’yı uyardı
KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGARA DİKKAT!

banner111

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edildiği, kıyı bölgelerdeki yağışların sağanak halinde olması beklendiği bildirildi. Açıklamada, “Akdeniz kıyı kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların kuvvetli (30-60 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına ile hortum riski gibi olumsuz durumlara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olması gerekmektedir. Rüzgarın; güney yönlerden Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (40-70 Km/saat) ve yağış anında kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”denildi.

ALANYA’NIN KIRSALI İÇİN YOĞUN KAR UYARISI!

Ayrıca yetkililer, Alanya'nın ve Konya'nın güneyinin 1200 m. ve üzeri rakımlı yerlerindeki kar yağışlarının gece saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm. ve üzeri) olmasının beklendiğini söylediler. Başta Alanya ve Konya'yı birbirine bağlayan Alacabel  olmak üzere buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışına bağlı olarak ulaşımda aksamalara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2019, 12:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83