Hancı: Milletimiz için bu göreve talibim

CHP 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Ali Hancı katıldığı canlı yayında samimi cevapları ile dikkat çekti. Hancı, nasıl bir milletvekili olmak istediğini? ve CHP iktidara gelirse neler yapacaklarını anlattığı programda ”Ben gerçek manada millet vekili olmak istiyorum. Bu ülkeye bahar gelecek. Bu ülkeye gülümseme gelecek.” diye konuştu.

Hancı: Milletimiz için bu göreve talibim


Canlı yayında siyasi hayatının nasıl başladığını ve neden siyaset yaptığını anlatan Ali Hancı ‘Aday adayı olmaya karar verirken kızlarım, onların arkadaşları, ülkemizin tüm gençleri ve çocuklarına güzel bir gelecek bırakmaya borçlu olduğumu düşündüm. Gelecekte kızlarım bana ‘Bana ne yaptın’ diye sorarlarsa verecek cevabım olmasını istedim. Çünkü AKP iktidar ile geleceğimizden kaygılıyım’ diye konuştu. 14 Mayıs’ta yapılacak seçim hakkında da konuşan Hancı,” 14 Mayıs Türkiye için bir rejim seçimi. Türkiye ya da Ortadoğu ülke rejime gerçek ya da çağdaş medeniyetler seviyesinde bir ülke olacak” dedi. 

ALİ HANCI KİMDİR?

Çocukluk hayatından başlayarak hayat serüvenini anlatan Hancı,” 1963 Rize doğumluyum birleştirilmiş sınıfta ilkokulu okudum. Daha sonra ortaokul ve liseyi İzmir ve Antalya’da okudum, üniversiteyi Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda bitirdim. 1978 yılından beri Antalya'da, 1996’dan beri Alanya'dayım. Artık buradan benim ölümü bile götüremezler. Alanya’yı çok seviyorum. 1999 yılında Alanya’da siyasetle uğraşmaya başladım. Demokratik Sol Parti üyeliğiyle siyasete atıldım. Daha sonra Yeni Türkiye Partisi'nin kurucu ilçe başkanlığını ve belediye meclis üyeliği yaptım. Son dört yıldır CHP ilçe sekreteri olarak görev yapıyorum. Siyaseti çok seviyorum, insanların dertlerine derman olmayı, insanlara bir şey verebilmeyi seviyorum. Kızlarımın ve bütün gençlerin geleceği için siyaset yapıyorum.” Şeklinde konuştu. 

‘BAHAR GELECEK’

Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu seçilmeli sorusuna yanıt veren Ali Hancı, öncelikle sokaktan aldığı mesaja dikkat çekti. Hancı şunları söyledi: ”Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden demokrasiyle taçlandırmak için çalışıyoruz. En çok Kılıçdaroğlu hak ediyor. Adalet yürüyüşünden beri çok farklı bir yol çizdi. Bir gece yarısı demokrasiyi kurtarmak adına 15 milletvekilini İYİ Parti'ye gönderdi. 2019 yerel seçimlerinde 11 tane Büyükşehir Belediyesini kazandı. Belediyeleri alarak belediyelerle iktidara yürümenin yolunu açtı. Altılı masayı idare edebilmek herkesin yapabileceği bir şey değil, devlet yönetimini ve ekonomiyi çok iyi bile birisi. Kamuoyunda da çok iyi bir karşılığı var şu anda. Şimdi sokakta yürüdüğümüz zaman insanların coşkusunu görüyoruz. Çok zor zamanlar geçirdik bizim yakamızda rozeti gördükleri zaman insanlar küfür ederler, kötü şeyler söylerlerdi. Ama şimdi insanlar yakamızda ki rozeti istiyorlar. İnsanlar gelip bizimle bir şeyler paylaşıyorlar. Umudu zirveye çıkarmakla yükümlüyüz. Türkiye'ye baharlar gelecek. Genel başkanımız bir şehri ziyâret ettiği zaman görüşü ne olursa olsun insanları dinliyor, onlarla konuşuyor. Genel başkanımız büyük bir oy patlamasıyla gelecek.” 

‘BU BİR EKİP İŞİ’

Milletvekili aday adayı olmaya nasıl karar verdiğini ve CHP ilçe binasının yenilenmesindeki rolünü anlatan Hancı,” Siyaset hiçbir karşılığı olmayan bir terim, vermeyi bileceksin. Ben siyasî yaşantımda hiçbir karşılık beklemedim. Ben ülkeme bir şeyler vermem gerektiğini düşündüm, süreç sonunda da milletvekili olmaya karar verdim. Tek başına da karar veremezsiniz bu bir ekip işidir, birilerinin sizi görmesi gerekir. Ekip arkadaşlarınız sizi bir yere taşır ben ekip arkadaşlarım sayesinde buralara geldim. O benim hayalimdi. Parti binamız 30 40 senelik bina. Vatandaşların da katkılarıyla, partili arkadaşlarımızla birlikte parti binamızı yeniledik. Parti iktidara giderken güzel bir yenilenme oldu. Coşkun Başkan’da yıllardan beri cansiparane bir çalışma gösteriyor. Hizmet yapmak istiyorsanız her yerden yapabilirsiniz” ifadelerinde bulundu. 

‘HİZMET ETME SEVDAM VAR’

Nasıl bir milletvekili olacağını ve CHP’nin Alanya’da ki hedeflerini açıklayan Hancı,” Ben öncelikle “millet vekili “olacağım, ben milletin adına hizmet yapmak için oraya talibim. Tabi ki Antalya milletvekili olarak oraya gideceğiz. Bizim temelde en çok hizmet edeceğimiz bölge Gündoğmuş, Gazipaşa, Alanya. Elinizin altındaki vekil olacağım. Bugün nasılsam yarın da aynısı olacağım. Herkesin ulaşabileceği bir vekil olmak istiyorum. Esnafla ilgili hayallerim var. Özellikle kanun tekliflerinde ve esnaf sorunları alanında çalışmak istiyorum. Alanya’nın ciddi bir trafik sorunu, turizm sorunu inşaat sorunu var bunları çözmemiz lazım. Özellikle esnaf konusunda ciddi çalışmalar yapmak istiyorum. Sokak da hangi sıkıntı varsa onu parlamentoya götürmek zorundayız. Benim hizmet etme sevdam var. Alanya Karadenizliler Derneğimiz var, ben bu derneğin kurucusu ve başkanıydım. Alanya’da 23 bin 800 Karadenizli var. Bu yola çıkarken Alanya’da ki Karadenizlilere de danıştım ama Alanyaya hizmet etmek istediğim için tüm dostlarımla karar aldım. Ticaret odası seçimi atlattık. Ticaret odası seçimini Alanya tarihinde ilk defa Alanyalı olmayan bir arkadaşımız kazandı. Biz tabuları yıkarak istiyoruz. Gündoğmuş’u, Alanya'yı Gazipaşa'yı temsilen bir arkadaşımızın parlamentoya gitmesini istiyoruz. Bu başarının devamında Alanya Belediyesini tarihinde ilk defa CHP'li bir belediye haline getireceğiz” dedi.

banner111

‘HEPİMİZ EŞİTİZ’

Muhtarla yaptığı buluşmalarına değinen Hancı Milletvekili seçilecek kişinin halkla arasındaki bağın değişmemesi gerektiğini söyledi. Hancı,”Muhtarlar demokrasinin temel taşlarıdır. Bütün sorunlar köylerden başlar yukarıya gelir. Muhtarların dört tane temel sorunu vardır; yol, su, caminin bakımı, mezarlıkların temizliği. Bunların hepsi çok kolay çözülecek sorunlar. Bunları yaparsanız iktidarı kazanırsınız. Sözüm söz; seçilirsem yaptıklarımın daha fazlasını yapacağım.’ Avrupa’da çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili düzenlemenin sorulması üzerine Hancı ‘Avrupa’da daha az çalışma saatlerinin olduğu ülkeler ekonomik olarak yüksek seviyede olan ülkeler. Tabi bizimde hedefimiz bu ancak Türkiye’nin hala çalışmaya ihtiyacı var. Siyasetçiler toplumdan farklı insanlar değil. Seçilen arkadaşımız vekil biz asiliz. Oraya giden her arkadaşın bizden farkı olmadığını unutmadan davranırsak bu sorunu ortadan kaldırmış oluruz. Antalya Bölgesi'nde maksimum verimi alabilmek için doğu batı merkez denkleminin hesaplanması lazım. Ayırdığınız bölgelerde maksimum oy alabilecek isimleri belirlemek lazım. İthal adaylarla olmaz. Ülkemizdeki yönetim tek adam yönetimi olduğu için parlamento biraz daha geride kalıyor. Bütün sorunlar birbirine bağlı. Alanya’nın bir sorununu çözerseniz bütün sorunları çözmüş olursunuz. Masanın iki tarafını da mutlu etmeden huzurlu olması mümkün değil. Hem işvereni, hem çalışanı mutlu etmek lazım. Sadece asgari ücrete zam yapmak önemli değil. Verilen ücretin alım gücü de önemlidir. Turizm çalışanları yazın çalışıyor kışın çalıştığı para yetecek mi yetmeyecek mi belli değil. Turizm sadece deniz, kum güneş değil 12 ay turizm yapılmalı” diye konuştu. 

‘BEYİN GÖÇÜNÜ DURDURMALIYIZ’ 

14 Mayıs’ta yapılacak seçimin önemine vurgu yapan ve eğitimin önemine dikkati çeken Hancı,” 21 yıldır AKP hükümetiyle yönetiliyoruz. Hükümet ne uygun gördüyse onu yaşadık. Eğitim geriye gidiyor. Çocuklarımız yurt dışına gidiyor, bu çok acı bir şey. Türkiye yurt dışından göç almalı. Hükümete geldiğimizde bir köye bir öğrenci olsa bile oraya okulu açacağız, böylece oradaki üretim durmamış olacak. Her şey eğitimle başlar. Türkiye denilince tane kurumu siyasete sokarsanız bu başınıza bela olur cami ve kışla biz bunları siyasetin dışında tutacağız. Başarıya aç, yeniliğe açık bir ali Hancı göreceksiniz. Halkın gerçek anlamda temsiliyetini sağlayabilen bir vekil olmak istiyorum. Türkiye’nin çağdaş aydınlık ileri ülkeler seviyesine gelmesi için çalışan bir vekil olacağım. 14 Mayıs Türkiye için bir rejim seçimi. Türkiye ya da Ortadoğu ülke rejime gerçek ya da çağdaş medeniyetler seviyesinde bir ülke olacak. Biz sistem tercihi yapacağız. Başkaları mı bizi Yönetecek yoksa kendi kendimizi yöneteceğiz onu seçeceğiz. Karanlık mı aydınlık mı onu seçeceğiz. Almanya'dan 9 arkadaşımız var aday olan herkese bol şans diliyorum kim olursa olsun seçilen arkadaşımızın arkasında çalışmaya söz veriyorum. Bu ülkeye bahar gelecek. Bu ülkeye gülümseme gelecek. Bu ülkeye Bay Kemal’ in güzellikleri gelecek” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83