İşte Antalya’daki toplam depremzede sayısı

İşte Antalya’daki toplam depremzede sayısı

Depremin hemen ardından 11 farklı ilden yaklaşık 85 bin afetzede Antalya'da 200’e yakın otele yerleştirilmişti. AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu Antalya otellerinde şu anda kalan depremzede sayısıyla ilgili bilgiler verdi.


Turizmin başkenti Antalya’daki oteller, 11 ili etkileyen deprem felaketleri sonrası afetzedelere kucak açtı. Kent genelinde 1 yıldızdan 5 yıldıza, pansiyondan aparta kadar toplam 200 konaklama merkezi, 85 bin afetzedenin barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşıladı.

KAVALOĞLU: SAYI 10 BİNİN ALTINA İNDİ

Deprem sonrası atılan adımlarla ilgili Hürriyet’e konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Antalya’da 1 yıldızdan 5 yıldıza, pansiyondan aparta kadar herkes depremzedeleri ağırladı. Ağırladığımız afetzede sayısı 85 bine kadar ulaştı. Turizm sezonu öncesi yapılan düzenlemeyle bu sayı 10 binin altına indi. Şükürler olsun ki bu zorlu süreci hiçbir sorun yaşamadan devam ettiriyoruz. Kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum olarak Antalya’da topyekûn bir ruh çalışıyor” dedi.

SİLİ: ALANYA'DA OTELLERDE 3 BİN 52 DEPREMZEDE VATANDAŞIMIZ VAR

Alanya’nın depremden hemen sonra ciddi bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldığını anlatan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ise şu bilgileri verdi: “33 binin üzerinde afetzede ağırladık. Bu akını sorunsuz atlatmak kolay olmadı. Koordinasyon merkezi oluşturduk.

Lojmanlar dahil tüm kapasiteler kullanıldı. Pansiyon, apart gibi tesislerimiz için yemek fabrikaları ile anlaştık ve günlük 1500 kişiye yemek çıkarmaya başladık. Antalya dışındaki kentlere gitmek isteyenler için de bütçeler oluşturduk. TÜRSAB ile anlaşma yapıp ulaşımlarını sağladık. Şu an otellerimizde 3 bin 52 afetzede vatandaşımız var.”

DEPREMZEDELERİN KONAKLAMA MALİYETİ 30 MİLYON EURO

banner111

Sektör yetkilileri afetzedelerin konaklamasının (geceleme sayılarına bakılarak) Antalya genelinde yaklaşık 30 milyon Euro’luk (622 milyon 200 bin TL) bir maliyeti olduğunu söylüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83