Karadağ: " Fiber kablo çalışması zarar veriyor"

Fiber kablo çalışmasının Alanya'ya zarar verdiğini söyleyen Karadağ, " Yer altında bir takım elektrik, su gibi alt yapılarına zarar vererek vatandaşlarımıza çok büyük bir ızdırap çektirmektedirler. " dedi.

Karadağ: " Fiber kablo çalışması zarar veriyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı’nın haftalık olağan toplantısı ilçe binasında gerçekleşti. CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, gündemi değerlendirdiği toplantıda merkezi hükümet ve belediyeye taleplerini aktardı.
‘MÜTHİŞ Bİ ZARAR OLDU’
 Sözlerine Kumluca ve Finike'deki yaşanan sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dilekleri ile başlayan Karadağ, " Bir sel felaketinde gerçekten can kaybı olmaması sevindirici olay ancak mal da canın yongasıdır. Hem seralara hem de şehir merkezindeki ticaret yapan vatandaşlarımız çok büyük zarar görmüştür. Özellikle Finike ve Kumluca'nın sera bölgelerinde müthiş bir zarar ziyan olmuştur. Ben buradan hem Finike hem de Kumluca üreticilerine ve vatandaşlarına geçmiş olsun diyorum. İnşallah böyle bir felaketi tekrar yaşamayız" dedi. 
‘ALANYA’DA IRMAĞIN ÜZERİ BETONLA KAPLI’
Felaketin sebeplerinden birisinin Kumluca' da merkezden geçen derenin üzerini kapatılması olduğunu aktaran Karadağ, " Yani suyun getirmiş olduğu bir takım ağaç, çöp gibi şeylerin derinin ağzını tık atmasından dolayı şehrin içerisinde tamamen suyun gelmesi.  Bu felaketi biz Alanya'mızda da yaşamıştık. Alanya'da da Sak ırmağının üzeri betonla kaplı. Bir yol haline getirildi. Bu ırmakların dere yataklarının üzerinin kapatılması, beton dökülmesi ve herhangi bir kullanım alanına dönüştürülmesi  dere yatağı içerisindeki bir takım birikintilerden sonra bir de özellikle yağmurun çok yağmasından dolayı suyun şehrin üzerine gitmesi. Özellikle dere yataklarının üzerine kapatılmasının doğru bir tavır olmadığını sürekli dile getiriyoruz. İnşallah Alanya'mızda böyle bir olay söz konusu olmaz. " diye konuştu.
‘HACET BÖLGESİ TEMİZLENMELİ’
Alanya Belediyesi' ne Sak ırmağı denilen hacet köprüsünden denize kadar olan üstü kapalı ırmağın içerisine süratle temizlenmesi talebinde bulunan Karadağ, " Böylesi bir tıkanıklıktan dolayı halkımıza zarar vermemek için şimdiden bir tedbir almakta fayda var. Bu tür dere yataklarının kapatılmasında birçok canlının faydalanamaması gündemde. Orada birçok kuş, börtü, böcek sudan faydalanarak yaşamlarını idame ettirmekteydi. Bunun da ne yazık ki üzeri kapatılarak böylesi bir olayı da engellemiş oluyoruz. " dedi. 
‘FİBER KABLO ÇALIŞMASI ZARAR VERİYOR’
 "Alanya'yı ilgilendiren önemli olaylardan bir tanesi de fiber kablo çalışması." diyen Karadağ, " Bu fiber kablo çalışması ne yazık ki halkamızı çok mağdur etmekte.  Fiberi oraya gömdükten sonra yer altında bir takım elektrik, su gibi alt yapılarına zarar vererek vatandaşlarımıza çok büyük bir ızdırap çektirmektedirler. Dolayısıyla bu tür çalışmaların mutlaka şehirdeki altyapıyı ilgilendiren birçok birimden rehber alarak yapılması gerekiyor. Çünkü sonuçta bu zarar halkımıza gelmektedir.  Kanal açarak fiber kabloyu buraya gömmekten ziyade özellikle Alanya'da bunun bir box içerisinden geçmesi çok daha doğrudur.  Alanya'mızda bir doğalgaz geçmesi de söz konusu.  Yine tekrar kabloları patlatacaklar. Her ne kadar bu öneri biraz daha maliyetli olsa da nihayetinde halkımızın bundan dolayı mağdur olmamasını sağlayacaktır. Ne yazık ki Alanya'mızda olay bitmiştir bu aşamaya kadar geldi. Modern şehirde olması gereken bu tür altyapıların bir tünel halinde toparlanıp geçmesidir. " diye konuştu.
KARADAĞ’DAN NECATİ GÜVEN’E DESTEK SÖZÜ
Karadağ, toplantının sonunda 55 yıllık Güven Lokantası'nın maliyetlerden dolayı hizmetine son vermesinin üzücü bir durum olduğunu aktararak, " Gerçekten bizlerin,  Alanya hafızamızın, geleceğimizin yok olması anlamındadır. Bunun da asli sebebi elbette ki kira fiyatlarının çok çok yüksek oluşu. Sadece konutta değil iş yerlerinin de kira bedellerinin çok yüksek oluşu ne yazık ki Alanya'da kimliğimizi kaybetmemize götürmektedir. Buradan Necati ağabeyimize başka bir yerde işletme açarsa destekçi olacağımı söylüyorum. Ama sadece konuttaki fiyat artışları değil bu tür iş yerlerindeki fiyat artışları da ne yazık ki şu an için gündemde. Bir an önce merkezi hükümetin tedbir alarak Alanya'mızın geçmişi olan, hafızası olan bu tür kurumları da kurması gerektiğini düşünüyorum." dedi 

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83