Kaymakam Ürkmezer şehit aileleriyle buluştu

Kaymakam Ürkmezer şehit aileleriyle buluştu

Yurt genelinde olduğu gibi Alanya’da da Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde sabah 09.00’da başlayan törene; Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, siyasiler, oda ve derneklerin temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Alanya Kültür Merkezi’nde devam etti.

banner111

Alanya Kültür Merkezi’ndeki tören, Çanakkale Zaferi’ni anlatan slayt gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu Müdürü Mustafa Karagedik, “Çanakkale ruhu gençliğimizin ruhudur. O günlerde yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyan ülke 253 bin şehit verdi. Son zamanlarda yakın coğrafyamızda yaşanan savaşlarda mülteci durumuna düşen insanların yaşadığı durumlardan çıkaracağımız dersler var. Gençler bu bir bayrak yarışı. Bizden sonra vatanı koruma görevi sizlerde” dedi.

Ardından şehitlerin ruhu için Kuran tilaveti sunuldu. Tören programı şiirler, halk oyunları gösterileri, ‘Asker Uğurlama’ adlı oyunun sunulması, şiirler ve türküler ile devam etti. Programın ardından şehit Coşkun Nazilli’nin annesi Elif Nazilli’ye çiçek takdim edildi. Programın çıkışında katılımcılara Çanakkale Savaşı’ndaki 43’üncü Piyade Alayı, Birinci Piyade Taburu, Birinci Piyade Bölüğü’nün savaşta yediği üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Ardından protokol üyeleri saat 10.30’da Alanya Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine çelenk bırakarak, şehitlerin ruhunu edilen dualarla andı.

Öte yandan Alanya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemekte şehit aileleri bir araya geldi. Etkinliğe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83