Kent Konseyi'nde yoğun gündem

Kent Konseyi'nde yoğun gündem

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in katılımıyla gerçekleştirdi. Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verildi.

AB PROJESİ DEVAM EDİYOR

7 ilde yapılan Alanya’nın tek ilçe olarak katılım sağladığı AB destekli “Güvenli Kentler İçin Daha Çok İzleme; Daha Çok Eşitlik Projesi” devam ediyor. İzleme platformunun oluşturulduğu aşamada Alanya’da yerel politikalarda ve hizmetlerde toplumsal cinsiyet eşitliği açısından izleme çalışması yapılarak rapor haline getirilecek.

İZLENEBİLİR BİR ULAŞIM AĞI

Sürdürülebilir kent içi ulaşım ağı izleme projesi kapsamında Şeffaf, izlenebilir bir ulaşım ağının oluşması amacıyla yapılan bir projedir. Proje kapsamında bir QR kod oluşturularak bir afiş yardımıyla duraklara koyulacaktır. QR kod yardımıyla vatandaş bir forma yönlendirilerek sorunları ve şikayetlerini bildirebilecektir. Alanya Kent Konseyi web sitesine bir eklenti yapılarak QR kodla doldurulan şikayetler Alanya haritası sınırlandırılarak şikayetin oluştuğu konum haritandan canlı olarak izlenebilecektir. Böylece hangi hatlarda yoğunluk ve şikayet olduğu saptanacak. Kent Konseyi tarafından oluşturulacak komisyon tarafın dan raporlama yapılacaktır.

ULAŞIM ÇALIŞTAYI DÜZENLENİYOR

banner111

Kent yaşamında önemli bir yere sahip olan toplu taşıma alanında vizyon değişikliği için bütün kesimlerin katıldığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi, Alanya Kent Konseyi, Odalar, Ulaşım Kooperatifleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla bir ulaşım çalıştayı yapılacaktır.

YAŞLI DOSTU KENT ALANYA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Engelsiz Kent Alanya çalışmalarıyla alt yapısı hazırlanan yaşlı dostu kent Alanya imajı için çalışmalar başlatıldı. Yaş/lı dostu kent yaratma olgusu, yaşlılara kent içinde herkes gibi, topluma entegre bir şekilde, yaşamlarını aktif devam ettirebilecekleri, yaşanılabilir ve erişilebilir bir ortam sağlamak ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla planlanan bir çalışmadır.

DİJİTAL ALANYA KÜTÜPHANESİ

Alanya hakkında yazılmış kitapların, sempozyum bildirilerinin vatandaşlar tarafından online bir şekilde okunabilmesi amacıyla yapılacak olan projedir. Kitaplar tasnif edilerek, tarama yöntemiyle dijital hale getirilip internet adresinde sayfa sayfa olacak şekilde yayınlanarak halkın ulaşımını kolaylaştıracaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83