KOSGEB KOBİGEL programı ALTSO'da anlatıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ev sahipliğinde KOSGEB bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. 

KOSGEB KOBİGEL programı ALTSO'da anlatıldı

Toplantıya, ALTSO Başkanı Eray Erdem, KOSGEB İl Müdürü İbrahim Uğur Erkış, çok sayıda iş insanı ile mali müşavir ve muhasebeci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Eray Erdem, KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü işbirliğinde semineri düzenlediklerini belirterek, ALTSO olarak KOSGEB desteklerine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Başkan Erdem, küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi, büyümesi ve rekabet güçlerinin arttırılması amacıyla hizmet veren KOSGEB’in yeni destek programı olan KOBİGEL – KOBİ Gelişim Programını tanıtmak için seminer düzenlediklerini belirterek, “Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de il müdürümüz ile güzel işbirliği çalışmalarına imza atacağımıza inanıyoruz. Bugünkü toplantımızda bu konudaki ilk adımımız sayılabilir. Özellikle KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri ve fuarlar konularında KOSGEB ile yapacağımız işbirliği çalışmalarının bölgemize önemli katkı yapacağına inanıyoruz” dedi. 

ERDEM TALEPLERİNİ SIRALADI

banner111

Başkan Erdem, konuşmasında KOSGEB’den taleplerini de açıklayarak, “Öncelikle KOBİ desteklerinin turizm sektörüne daha fazla katkı yapması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde bölgemize katkı yapan mikro ve küçük ölçekli işletmelerin geliştirilmesine yönelik personel istihdamı ile verilen bazı kredilerin turizm sezonu öncesinde yeniden açılmasını talep ediyoruz. 
KOSGEB’in işletmelere yönelik mevcut bazı desteklerinin limitlerinin de halen güncellenmediğini ve ihtiyaçların çok gerisinde kaldığını görüyoruz. Bu limitlerin  arttırılması, daha önce yürürlükte olup kaldırılan bazı desteklerin de güncellenerek yeniden uygulamaya konulması gerektiğine inanıyoruz. Destek miktarlarının iyileştirilmesi ve yeni program çağrı esaslı devam edecekse çıkılacak çağrılarda bölgemiz işletmelerinin ihtiyaçları göz ardı edilmeden çağrı konularının belirlenmesi de büyük önem taşımaktadır. Biz KOSGEB’in gücüne inanıyoruz.  KOSGEB ile işbirliği yapmayı da görev sayıyoruz. Bu manada düşüncelerimizi açıkça paylşamanın bizleri de ileriye götüreceğine inanıyoruz. KOSGEB İl Müdürümüz Sayın İbrahim Uğur Erkış’ı da hem tecrübesi hem de derin bilgisiyle bölgemiz için bir şans olarak görüyoruz. KOSGEB İl Müdürümüz Sayın İbrahim Uğur Erkış’a ve tüm katılımcılara toplantımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ERKIŞ’TAN BAŞKAN ERDEM’E TEŞEKKÜR

Başkan Erdem’den sonra konuşan KOSGEB İl Müdürü İbrahim Uğur Erkış ise ALTSO işbirliğinde düzenledikleri toplantının önemine  dikkat çekerek, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Programı hakkında katılımcılara önemli bilgiler aktardı. 
Küçük ve orta ölçekli imalatçıların önemine vurgu yapan Erkış, sektörel gelismelerin sürekliliği için tedarikçi ve üreten işletmelerin daha çok desteklendiğini söyledi. 2022 yılı KOSGEB hibe dağılımında Alanya’nın büyük pay aldığını da belirten Erkış, “Hibe dağılımında Alanya’nın önemli pay alması bizleri mutlu ediyor. Alanya’yı seviyoruz, bu dilimin artması için de Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği çalışmalarına devam edeceğiz” dedi. 

Müdür Erkış, ALTSO Başkanı Eray Erdem’e de işbirliğinden ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, “Önümüzdeki günlerde de ALTSO işbirliğinde toplantılarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83