MÜSİAD'tan anlamlı konferans

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan tarafından bir konferans verildi. Konferansta kadına verilmesi gereken önemin yanında günümüzde aile arasında yaşanan iletişim sorunlarına dikkat çekildi.

Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan 'Bilinçli Toplumda Kadının Rolü' konulu konferansına, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, Müstakil Sanayici İş İnsanları (MÜSİAD) üyeleri öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Fatma Çomruk yaptı. Çomruk, "5 ay önce kuruluşunu yaptığımız MÜSİAD Alanya Şubemizin kadınlarını temsilen bu konuşmayı yapıyorum. Kadın yüreğinin değdiği her yer güzelleşir. Biz bu bağlamda bilinçli toplum oluşumunda, her alanda olduğu gibi iş hayatında da değerlerimizden ödün vermeden kadın girişimciler ve çalışanlar olarak var olmaya devam edeceğiz. Hz. Hatice'nin ticaretini örnek alarak tüm sektörlerde ülkemizin gelişmesi için çaba sarf edeceğiz. MÜSİAD ailesi olarak Alanyamız ve ülkemiz yararına sosyal sorumluluk projelerinde kadın üyelerimizle birlikte çalışmalarımıza şevkle ve azimle devam edeceğiz." diye konuştu.

'KADIN İSTERSE DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR'

Çomruk'un konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan uzun zamandır Alanya'ya gelmek istediğini ancak bir türlü fırsat bulamadığını belirterek, "Alanyalılarla bir araya gelmemize vesile olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Aslanhan, "Kadınların önemini anlatmaya gerek yok ki. Bir defa kadınlarla ilgili büyüklerimiz söylenecek her şeyi söylemiş. 'Cennet annelerin ayaklarının altında', 'Anneye öf bile demeyeceksin', 'Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' demişler. Büyüklerimiz zaten işi bitirmiş. Bu dünyada babasız peygamber var anasız peygamber yok. Eğer bu millet tekrar ayağa kalkacak, ümmetin umudu olan bu millet tekrar dünyanın dört bir tarafına adaleti, merhameti, insanlığı götürecekse yine bu annelerin sayesinde olacaktır. Anne demek, kadın demek, koca bir kazan süte atılan bir kaşık maya demek. Siz mayasınız, özsünüz. Bir kadın isterse dünyayı değiştirebilir" ifadelerini kullandı.

banner111

Çomruk, günümüzde aile arasında samimiyetin azaldığını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83