MUZBİR'de Şenli güven tazeledi

İkinci kez düzenlenen MUZBİR’in genel kurulunda mevcut başkan Mustafa Şenli tekrar başkanlığa seçildi. Genel kurulda konuşan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe de birliği güçlendirmek gerektiğini söyledi.

MUZBİR'de Şenli güven tazeledi

Alanya Muz Üreticileri Birliği’nin (MUZBİR) 2022 yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 30 Mayıs’ta toplanan ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 13 Haziran’a ertelenen genel kurul ikinci kez düzenlendi. Alanya Ziraat Odası Toplantı Salonu’ndaki genel kurula MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ile birliğin üyeleri katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul divan kurulunun oluşturulması ile sürdü. Genel kurulda yönetim, denetim kurulu faaliyetlerinin ardından Şenli tarafından finansal tablo paylaşıldı. Şenli, “Bilançomuzda 123 bin TL hazır değerimiz bulunuyor. Diğer dönem varlıklarımız 14 bin 445 TL, maddi olmayan duran varlıklarımız 3 bin 746 TL, toplam bilanço aktifimiz 142 bin 109 TL. Sermayemiz 15 bin 630 TL, basit kaynaklar toplamımız ise 142 bin 109 TL olarak gerçekleşti” dedi.  Ardından yönetim ve denetim kurulu ve finansal tablo oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulu üyeleri de oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda olağan genel kurulun 4 yılda bir, mali genel kurulun 2 yılda bir düzenlenmesi kararlaştırıldı.  

“YÖNETİMİN İSTER İSTEMEZ HEVESİ KAÇIYOR”

Ardından birliğe ait aidat konusu görüşüldü. Bu sırada katılımcılara seslenen Göktepe, “Anamur dahil olmak üzere, Gazipaşa, Manavgat, Adana, İskenderun, Hatay, hatta Balıkesir-Gönen’de bile muz üretimi yapılıyor. Alanya’daki üreticilerimiz muzun bu kadar ilerlemesine, bu kadar üretim yapılmasına büyük katkılar sağladı. Bu şekildeyken MUZBİR’imizin 100-150 üyeyle olmaması lazım. Genel kurulumuz 15-20 kişiyle güzel olmuyor. Bu noktada yönetimin de ister istemez hevesi kaçıyor. Gelin birbirimize söz verelim. Önümüzdeki dönemde çok daha güçlü şekilde daha büyük üye sayısıyla yapılması lazım. Bu noktada birliğimizin faaliyetlerini en iyi şekilde yapabilmesi, bizim ürünümüzü her platformda tanıtabilmemiz için maddi kaynak gerekli” dedi. Genel kurulda aidatlar yıllık 500 TL olarak belirlendi. 

“BİRLİĞİMİZİ GÜÇLÜ TUTALIM”

banner111

2022 yılı tahmini bütçesi ve çalışma programının görüşülmesinin ardından genel kurulda birlikte çalıştırılmak üzere tarım danışmanı, ofis personeli alınması konusu görüşüldü. Bu sırada konuşan Göktepe, “Tarım danışmalarımız ve personelimiz her zaman üyelerin emrinde. Birliğimizi güçlü tutalım. Bu noktada oda emrinizde” diye konuştu.  

“HIZLICA BAŞARACAĞIZ”

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan bir üye ziraat odasına gelen üyelerin MUZBİR’e yönlendirilip yönlendirilemeyeceğini sordu. Göktepe, “Üreticileri arayacağız. Belki o muzcunun yakınında, komşusunda samimi olduğu birileri vardır. Onlar da kayıt altına alınacak. Bunu hızlıca başaracağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
MUZBİR’in yönetimi şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU ASİL

Mustafa Şenli
Mustafa Toksöz
Fevzi Alaettinoğlu
Sadık Dizdaroğlu
Bilal Azak
Mehmet Kural
Fikret Şükrü Sipahioğlu
DENETİM KURULU ASİL
Yusuf Keçeli
Hayrettin Sözer
Hasan Kaçmar

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83