'Seçimi kaybetmenin faturası bana kesiliyor'

Alanya Şoförler Odası Genel Sekreteri Hürriyet Kalaycı, seçimin ardından odanın anahtarlarını değiştirdiğine yönelik iddialara cevap verdi. Konuyla ilgili konuşan Kalaycı,” Seçimi kaybetmenin faturasını, benim üzerimden kamuoyu oluşturarak kesmeye çalışıyorlar. Kendisini kınıyorum” dedi.

'Seçimi kaybetmenin faturası bana kesiliyor'

Alanya’da 19 Mart’ta düzenlenen Şoförler Odası seçimini Ali Akkaya’nın kazanmasının ardından açıklama yapan eski Başkan Recep Çalış, odanın anahtarlarının devir teslim öncesi, Alanya Şoförler Odası Genel Sekreteri Hürriyet Kalaycı tarafından değiştirildiğini öne sürmüştü. Bugün oda binasında açıklama yapan Kalaycı, iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kalaycı, “Cumartesi günü demokratik bir ortamda odamızın 26. genel kurulunu gerçekleştirdik. Ama dün Recep Çalış’ın saat 17.00 civarında yaptığı açıklamayla hakkımda birtakım iddialar oluşturuldu. Bu iddialara açıklık getirmek istedim. Evet seçimin ardından anahtarlarımız değişti, ben değiştirdim doğru. Yalnız anahtarlar değiştirilirken Recep Bey burada idi. Başkan vekilimiz buradaydı. Tüm personel arkadaşlarımız buradaydı. Hatta anahtarı neden değiştirdiğimi sorduğunda ‘Tedbir amaçlı yaptığımı daha önce de değiştirdiğimi’ söyledim. Bana herhangi bir şekilde bunu yapamazsın, değiştiremezsin senin böyle bir yetkin yok gibi bir şey söylemedi. Herhangi bir engelleyici davranışı olmadı. Ayrıca, hep birlikte kendi özel eşyalarını topladık, hep birlikte anahtarlar değiştikten sonra odayı kapattık. Yani benim odayı kapatıp kimseye içeri sokmamak gibi bir lüksüm olmadı. Bu daha önceki seçimlerde de tedbir amaçlı yapılan bir şeydi. Dün hangi amaçla aradı, Odayı açmamı neden istedi? bilmiyorum ama bugün pazartesi mesai saatimiz odamız gördüğünüz gibi açık Kendisi de gelebilir gelmesin de bir sakınca yok” şeklinde konuştu.

banner111

Dün Recep Çalış beni telefonla arayarak suç işlediğimi ifade etti diyen Kalaycı,   “Benim suç işlediğini düşünüyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ben de gerekli açıklamamı yaparım’dedim. Şu anda yapılan 26. genel kurulda kaybetmenin verdiği bir hırs mıdır, yoksa üzüntü müdür? ben yaptığı açıklamayı çok terbiyesizce buluyorum. Benim seçim süreci boyunca herhangi bir taraf olmamama rağmen tarafmış gibi gösterilerek, kamuoyunda insanlara karşı farklı yorumlara sebep olmasından dolayı kendisini kınıyorum. Çünkü ben anahtarı değiştirdim diye dün kendisi beni kınamıştı. Ben de farklı yorumlara hakaret eve küfre varan yorumlara sebep olduğu için kendisini kınıyorum. Böyle talihsiz bir açıklamayı neden yaptığı konusunda bir fikrim yok. 22 yıldır bu odanın genel sekreteriyim. Recep Bey benim üçüncü başkanım. Ben madem kötü biriydim, Madem görevimi yapmayan biriydim. Neden bu süre boyunca beni görevde tuttular? Geldiklerinde değiştirebilirlerdi. Ayrıca ben emekli oldum. Emekli olduğumda çıkışımı verdiklerinde beni neden tekrar işe aldılar? Bazı yönetim kurulu üyeleri ‘koynumuzda yılan besledik’ tarzında yorumlarda bulunmuşlar. Bu söylemimi ona dayanarak söylüyorum. Alanya Şoförler Odası bu şekilde kamuoyunda yer almamalı. Alanya Şoförler Odası büyük bir oda. Algı operasyonu yaratılarak, seçimin faturasının, kaybetmenin acısının benim üstünden atılmasını istiyorum. Ben taraf olmadım, hiçbir zaman da olamam. Bütün üyelere eşit mesafede durdum. Genel kurul süresince de herkesle ilgilenmeye çalıştım ama nedense benim üzerimden kamuoyu yaratmaya çalıştılar. Neden yaptıkları konusunda bir fikrim yok” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2022, 12:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83