Sunprime C-Lounge Hotel 'Sürdürülebilir Turizm Sertifikası'nı Alanya'da alan ilk otel oldu

Bilindiği üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı pandemi döneminde Güvenli Turizm Sertifikası standartlarını oluşturup başarıyla uygulamıştı ve Türk turizmi bu dönemi en hafif hasarla atlatmış ve dünya genelinde büyük güven kazanmıştı.

Sunprime C-Lounge Hotel 'Sürdürülebilir Turizm Sertifikası'nı Alanya'da alan ilk otel oldu

Bu yapılanmanın ardından, Bakanlığımız, Mayıs 2022’de sürdürülebilirlik stardartlarının en üst akreditasyon kuruluşu olan Global Sustainable Tourism Council ile işbirliği anlaşmasına imza attı. Böylelikle Türkiye ve GSTC sürdürülebilir turizm alanında ilk defa hükümet nezdinde ulusal bir program geliştirmek üzere anlaşma yaparak dünyaya örnek oldu.

banner111

Bu anlaşmaya göre turistik tesisler de Güvenli Turizm Sertifikalarını Sürdürülebilir Turizm Sertifikasına dönüştürerek bu ulusal programın en önemli paydaşlarından biri olacaklar.

Sunprime C-Lounge Hotel, akredite olmuş denetim kuruluşları tarafından yapılan denetim sonucunda bütün kriterleri tamamlamış olarak Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı alıp programa ilk dahil olan Alanya oteli oldu.

GSTC ile yapılan bu örnek anlaşmanın neticesinde işletilecek uzun vadeli programlarla hizmet standartlarının yükselmesinin yanısıra çevre duyarlılığının da en üst seviyeye doğru taşınacak olması endüstrimizin geleceği ve Türk turizminin dünya ligindeki gücü açısından son derece önemlidir.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83