Sevilen Kuruyemiş kendisiyle yarışıyor

1990 yılından beri kuruyemiş sektöründe hizmet veren sektörün önde gelen isimlerinden Sevilen Kuruyemiş yurtdışına büyük bir sevkiyat gerçekleştirdi. Sevilen Kuruyemiş, 2016 yılından buyana Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından en iyi ihracatçı ödülünü alarak büyük bir başarıya imza atmakta. 

Sevilen Kuruyemiş kendisiyle yarışıyor

Marka tescili olarak 27 yıllık bir geçmişi bulunan Sevilen Kuruyemiş iç piyasanın yanı sıra kapılarını yurt dışına da açtı. 2010 yılından beri yurtdışına sevkiyat gerçekleştiren Sevilen Kuruyemiş yılın son sevkiyatını da Fransa’ya gerçekleştirdi.

iHRACATLAR DEVAM EDİYOR

1990 yılından beri Alanya’da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Vedat Kaygusuz, “Merkezinde Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracatlarımız buradan devam ediyor. Kovidden sonra gıda sektöründe de ilk yıllarda bir patlama yaşandı. Ama daha sonra geriye dönüşler başladı fiyatların çok yükselmesiyle beraber. Bu sene ihracatlarımız geçen seneye göre bir tık daha iyi pozisyonda. 12. ay kuruyemişçinin en yoğun olduğu dönemlerden bir tanesi şuan ihracatlarımız da yoğun olarak devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl bir önceki yılı geçmeyi başarırız. Bu şekilde görevimizi yerine getirmiş oluruz. Bugün de bu ayın son yüklemesini yapıyoruz, Fransa’ya Paris’teki müşterimize gönderiyoruz.

HANGİSİ ÇOK SATILIYORSA ONA ODAKLANIYORLAR

Geniş kuruyemiş çeşitliliğinin olduğunu söyleyen Kaygusuz, “Yaklaşık 35-40 çeşit kuruyemiş var. Çekirdek, kabak çekirdeği, fındık, fıstık, kaju, leblebi grubu, mısır grubu vs. bunları çeşitli gramlarda yapabiliyoruz. 40 gram, 200 gram, 400 gram, 1 kilograma kadar yapıp, gönderebiliyoruz. Çeşitliliğimiz çok zengin, ama tabi ki her çeşit çok satılmıyor. O yüzden hangi ürün çok satılıyorsa o ürüne biraz daha fokuslanarak devam ediyor ticaretimiz” şeklinde konuştu. 

banner111

KENDİLERİYLE YARIŞIYOR

Kendilerine ait iki markalarının olduğunu bunların Sevilen ve Alanya markası olduğu bilgisini veren Kaygusuz, “Sevilen markasını 1995 yıllarında piyasaya çıkarmıştık, marka tescili alarak. Alanya markasını da ona rakip olarak ortaya çıkardık. Şuanda gerek iç piyasada gerek yurt dışındaki pazarda birbirlerine rakip olarak çarpışıyorlar. İkisi de bizim fabrikamızdan çıkıyor ikisi de bizim öz markamız. Tabi bununla beraber Avrupa’da ticaret yapan etnik pazarda Türk işadamları olsun, diğer işadamları olsun onlarında kendi markalarını Private label(özel marka) olarak Alanya’da yapıyoruz. Şuanda Alanya’dan Avrupa’ya gönderdiğimiz 12 tane Private label markamız var. Bu private label markalar firmaların kendi markaları, kendi pazarlarında kendi isimleriyle satış yapıyorlar. Bu bizim bir özelliğimiz her zaman Private label’lara açığız” dedi.

2016’DAN BERİ ŞAMPİYON

Sektörde 2016’dan beri ihracatçılar şampiyonluğunu ellerinde bulundurduklarını söyleyerek, “Geçtiğimiz yıllarda da yine birincilik ödülü bizimdi inşallah bu sene de galibiz, kısmet olursa birinci olacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 17:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83