Tuncer üreticilerle görüştü

CHP Antalya İl Tarım Komisyonu Başkanı Vahap Tuncer Alanya'ya gelerek üreticiler ve halcilerle bir dizi görüşmeler yaptı

Tuncer üreticilerle görüştü

banner111

Bugün Alanya'ya bir ziyaret gerçekleştiren CHP Antalya İl Tarım Komisyonu Başkanı Vahap Tuncer, CHP Parti binasına giderek İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yöneticilerle bir araya geldi. CHP ekibi ile birlikte Alanya Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden Tuncer, orada Oda Başkanı Tahir Gökkaya, yöneticiler ve üyelerle görüştü. Ardından Alanya Haline giden ekip Hal Müdürü Gazi Öten'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Görüşmeler sırasında konuşan Tuncer; daha önce Döşemealtı ilçesinde Nar Çalıştayı ve Elmalı ilçesinde Meyvecilik Çalıştayı'nı gerçekleştirdiklerini, 17 Ekim 2022 tarihinde de Manavgat ilçesinde Zeytin Çalıştayı yapacaklarını belirterek tarımla ilgilenen oda temsilcileri, üreticiler, halciler ve çiftçileri bu çalıştaya davet etti. Tarımın içinde olan kişilerin sorun, görüş ve önerilerinin önemli olduğunu vurgulayan Tuncer, çalıştayda edinilen bilgi ve önerilerin toplanarak Genel Merkez'e iletileceğini ve ülkenin tarım politikalarının oluşmasında bu çalıştay raporlarının dikkate alınacağını sözlerine ekledi. 

Tarımsal üretimin bir ülke açısından önemine de dikkat çeken Tuncer, gelecekte ancak tarımsal üretim yapan ülkelerin ayakta kalabileceğini söyledi. Belirli bir coğrafyada yetişen zeytinin çok değerli bir besin kaynağı olduğunu, zeytin ağacının uzun yıllar yaşayan, yangınlardan en az etkilenen ağaç türlerinden olduğunu, sadece ülkemize yetecek kadar değil tüm dünyaya dağıtacak kapasitede yetiştirilmesine dönük planlamaların yapılması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2022, 15:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83