Yeni: “Emekliye zammı yaptınız yaptınız”

Asgari ücret zammıyla çalışan ve emeklinin aldığı maaş arasında 5 bin TL’lik fark oluştuğunu ifade eden HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni, hükümete seslendi. Yeni, “Kaderiniz milyonlarca emekliye yapacağınız artışa bağlı. Bu son sınavınız. Demedi demeyin, dereyi geçmek üzereyken kenarında boğulursunuz” dedi.

Yeni: “Emekliye zammı yaptınız yaptınız”

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Kurucusu, Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesinin ardından milyonlarca emeklinin kendilerine yapılacak olan maaş artışını beklediğini söyledi. Yeni, “Öyle ki asgari ücret 5 bin 500 TL iken 4 bin TL maaş alan bir emeklinin asgarî ücretli ile arasındaki fark bin 500 TL idi. Son haliyle fark 4 bin 500 TL'ye çıktı. Yani makas büyük oranda açıldı. Diğer yandan en düşük emekli maaşı olan 3 bin 500 TL ile şimdiki asgarî ücret arasındaki fark ise 5 bin TL'ye çıktı. Doğal olarak emekliler bu durumun nasıl çözüleceğini, kendilerine ne kadar artış yapılacağını adeta nefeslerini tutup beklemeye başladı.

“KADERİNİZ MİLYONLARCA EMEKLİYE YAPACAĞINIZ ARTIŞA BAĞLI”

banner111

Zaten yerlerde sürünen bu kesimin durumunu iyileştirmelerse milyonlarca emeklinin, özellikle asgari ücretin altında maaş alan emeklinin vay haline. Emekliyi, emekçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorlar ya, samimiyetleri şimdi burada belli olacak. Açıkça ifade ediyorum emeklilere yapacakları artış, hükümetin bu güne kadar söylediklerinde ne kadar samimi, ne kadar inandırıcı, ne kadar adaletli olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyacak. Hayat pahalılığının, kira artışlarının önüne geçilemediği günümüzde, bu artışlar, her gün gelen zam yağmurlarının altında, yani enflasyonun altında eriyip yok olan bu millet için yapılmıyor mu? Peki açlık sınırı olan asgari ücretin altında, son haliyle çok ama çok altında kalan milyonlarla ifade ettiğimiz emeklilerimiz, hayatı daha mı ucuza yaşıyor? Örneğin daha düşük kiralara mı oturuyorlar? Hayatlarını sürdürebilmeleri için gıda, elektrik su gibi temel ihtiyaçlarında özel bir indirim mi uygulanıyor? Başka bir söylemle hayat pahalılığından, yani enflasyon canavarından bu kesim etkilenmiyor mu? Aksine bu kesim yıllardır ölüme terk edildi, edilmeye de devam ediyor. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün böylesine bir adaletsizlik, haksızlık, dengesizlik olabilir mi? Yıllarca bu kesim görmezden gelindi adeta zulüm edildi edilmeye de devam ediyor. Peki kim bu kesim? Bu ülkenin bugünlere gelmesinde rol alan büyük katkısı olan, bu vatan bu millet için ömrünü harcamış, tüketmiş bir kesimden bahsediyoruz. Bunlar insan değil mi? Bu kesim bu ülkede yaşamıyor mu? Yine açıkça ifade ediyorum. Kaderiniz milyonlarca emekliye yapacağınız artışa, adaletli ya da adaletsiz tutumunuza bağlı. Bu sizin son sınavınız. Demedi demeyin dereyi geçmek üzereyken kenarında boğulursunuz. Üç beş ay sonraki kaderiniz bu son sınavınıza bağlı. Bu şartlar altında en düşük emekli maaşı tereddütsüz asgari ücrete çıkarılmalı. Sakın ola bir hata yapıp bu kesimi hafife almayın, küçümsemeyin. Çünkü sizin 4-5 beş ay sonraki kaderinizi değiştirebilecek bir kesimden bahsediyoruz. Tekrarlıyorum altını çizerek bir daha söylüyorum. Dereyi geçmek üzereyken kenarında boğulursunuz. Hatırlatırım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83