Yılmaz Bağışlar’dan Alanya sahillerine proje önerisi

Yılmaz Bağışlar’dan Alanya sahillerine proje önerisi

Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Mahmutlarspor Başkanı, İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, “Doğu sahil bandında her yıl hızla devam eden kum erozyonuna dalga kırıcılar ile proje geliştirilmelidir” diyerek kamuoyuna açıklama yaptı. Kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kargıcak-Mahmutlar-Kestel sahillerindeki kum erozyonuna dikkat çeken Bağışlar, Karadeniz ve Ordu örneğini verdi.

banner111

İşte Bağışlar’ın o açıklaması:

“Değerli dostlarım, Birinci fotoğraf, Ordu kıyılarında, yoğun dalgalı Karadeniz Bölgesi’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve yerel Belediyeler destekli 2009-2011 yıllarında toplamda 21 adet ( 60 metre-120 metre ebatlarında ) yapılan dalgakıran veya kum tutucu projesi.

Diğer fotoğraflar ise Alanya Kargıcak-Mahmutlar-Kestel mahalleleri deniz kenarında oluşan yanlış uygulamalar ve kış mevsiminde oluşan dalgalar sebebiyle kum erozyonu sonucu ortaya çıkan kayalıklar.

Aslında, kişisel olarak çevrenin kendi doğal dengesinde kalması gerektiğini savunan bir mühendis bakış açısıyla projelere yaklaşan birisiyim. Fakat, bazen süreç içerisinde gelişen olumsuz doğa durumlarına karşı da lokal projeler ile çözümler üretmek de hayatın teknik bir ihtiyacıdır. Dolayısıyla ben teknik ihtiyaç olarak fotoğraf (1) de paylaştığım dalgakıran projesinin bahsettiğim mahallelerde mutlaka bir an önce yapılması gerektiğini savunuyorum.

Aslında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Belediye Meclisi olarak geçtiğimiz yıl bir kaç proje üretmeye çalıştık fakat mecliste yeterli destek sağlanamadığı için proje uygulanamadı. Bence doğrusu da yapıldıı. O proje Alanya Keykubat sahili için düşünülmüş 3 adet dalga kıran veya mahmuz projesiydi. Benim bahsettiğim ise Kargıcak-Mahmutlar-Kestel sahil bandı ile ilgili bir ihtiyacın olduğudur.

Ayrıca, bu mahallelerde yapılacak olan dalga kırıcılar tahminen en az 30-40 adet olacağı için böyle bir maliyetin Alanya Belediyesi tarafından karşılanması bütçe bakımından çok mümkün değildir. Bu tür projeler Bakanlıklar tarafından ihale edilmeli ve bütçesi de Bakanlıklar tarafından karşılanmalıdır. Gelinen son noktada, seçimlerin sonuçları ne olursa olsun, Kargıcak-Mahmutlar-Kestel mahallesi olarak tüm dinamikleri ile bu projeyi Bakanlık ve belediyelerimiz aracılığıyla yoğun ve ısrarla talep etmeliyiz. Sahillerin ve kıyıların yeterince korunamadığı bir bölgede turizmden bahsedilemez ve her yıl kum erozyonu hızla devam ediyor. Hepinize saygılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83