'Yücel demokratik ve doğru olanı yaptı'

Alanya Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, dün yapılan Alanya Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bağışlar, uzun zamandır tartışma konusu olan kum tutucu mahmuz projesinin Başkan Adem Murat Yücel tarafından mecliste oylamaya sunulmasının en doğru karar olduğunu belirtti.

'Yücel demokratik ve doğru olanı yaptı'

Yılmaz Bağışlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Dün yapılan Alanya Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında fen işleri müdürlüğümüzün uzunca zamandır üzerinde çalıştığı kum tutucu mahmuz projeleri oy çokluğu ile kabul edilmedi.

MHP meclis üyeleri evet, AKP, CHP ve İYİ parti meclis üyeleri hayır oyu kullandı.

Bir taraf, projenin Alanya sahillerine zarar vereceğini, estetik açıdan çirkin olacağını, deniz canlıları bakımdan zararlı olacağını savunurken, diğer taraf ise göz göze göre kum erozyonu sebebiyle sahillerimizi kaybedemeyiz tezini savundu.

Günün sonunda, Alanya' mızın özellikle nüfus yoğunluğu ve ticari potansiyeli bakımından yoğun olan Mahmutlar-Kestel gibi doğu mahalleleri sahil bandında oluşan kum erozyonu sebebiyle kıyılarımızın kaya oluşumu uzunca bir süre çözümsüz kalmış oldu.

Bana göre ise, gerek maliyet gerekse teknik detay anlamında hassas böyle bir proje için istekli bir Alanya Belediyesi varken projeyi geliştiremeyen, ortak noktada buluşamayan bir Alanya siyasi aklı dikkat çekiciydi.' İstemezük ama bir fikirde veremezük' zihniyeti.

banner111

Bu noktadan sonra özellikle doğu mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın ve turizmcilerin yapması gereken Alanya Belediye' mize çalışmaları için teşekkür ederek, ikna olmayan siyasilerden daha iyi bir proje beklemek olmalıdır.

Örneğin, Çevre Bakanlığı, Turizm Bakanlığı nezninde bu projeleri geliştirerek Alanya belediye bütçesine zarar vermeden bu projelerin geliştirilmesini sağlamaktır.

Bana göre başkan bey, mecliste oylatarak en demokratik ve doğru olanı yaptı. Aylardır belediye olarak taşıdığı bu yükü kendi üzerinde bırakmak yerine ' istemezük' diyenlerin üzerine bıraktı. Buyrun siz bir proje geliştirin biz destekleyelim dedi.'

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83