'4 YILLIK BORCU YÜCEL ÖDEDİ'

Gündoğmuş Belediyesi’ne ait mülkte kiracı olan MHP İlçe Teşkilatı kirayı ödeyemediği için belediyede tarafından binadan tahliye edilmişti. 4 yıllık kira borcunu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ödediği öğrenildi

'4 YILLIK BORCU YÜCEL ÖDEDİ'
Gündoğmuş Belediyesi’ne ait mülkte 1999 yılından 2014 yılı sonuna kadar kiracı olan MHP Gündoğmuş İlçe teşkilatı 4 yıllık birikmiş kira borcunu ödemediği için polis nezaretinde tahliye edilmişti.

MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, yaşananları zorbalık olarak yorumlarken yasal yollardan haklarını arayacaklarını kaydetmişti. Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ise 4 yıllık kira borcunun ödenmediğini açılan ihaleye mevcut kiracı MHP ilçe başkanlığının girmediğini ve bu nedenle tahliye işleminin gerçekleştiğini kaydetti. Başkan Özeren, ilçe teşkilatının 4 yıllık birikmiş borcunun MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödendiğini açıkladı.

Gündoğmuş İlçesi Kaplan Mahallesi’nde bulunan belediye binasındaki işhanında 844 numaralı taşınmazda 1999 yılından bu yana kiracı olan MHP Gündoğmuş ilçe başkanlığı 2014 yılının sonlarında polis nezaretinde boşaltılmıştı. MHP Gündoğmuş İlçe başkanlığının borcunu MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödendiği ortaya çıktı.

BAŞKAN KAYA ZORBALIKLA SUÇLAMIŞTI

MHP İl Başkanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etmişti. MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya yaptığı açıklamada Gündoğmuş Belediyesini zorbalıkla suçlamıştı. Başkan Kaya, “Belediye Başkanının yapmış olduğu tam bir rezilliktir. Sanki terör mağarası basarcasına hiçbir partilimizin olmadığı esnada partimizin kapısını zorla açarak içeri girilmesi, eşyalarımızın ulu orta bir yere yığılması, resmi evraklarımızın, gizli yazışmalarımızın halka açık bir alana bırakılması zorbalığın geldiği boyutu görmek için yeterlidir diye düşünüyorum. Yasal yollardan her türlü hakkımızı arayacak ve bu yapılan kepazeliğin hesabını soracağız” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN ÖZEREN GELİŞMELERİ ANLATTI

Akdeniz Tv’de yayımlanan Tartışma Ekseni programına konuk olan Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, göreve geldiklerinde yapılan incelemeler neticesinde kira gelirlerinin az olduğunu gördüklerini kaydetti. Başkan Özeren, “Bu sebeple de kiralarımızı toplama adına bir çalışma yaptık. Kiracılarımızdan bir tanesi de MHP İlçe başkanlığı imiş. Baktık 4 yıllık kira borçları birikmiş. Yasal olarak bizim bu kiraları toplamamız gerekiyor. Aksi halde belediyeyi zarara uğratmaktan hakkımda soruşturma açılır. Bizler kiracılarımızın tamamına kira ile ilgili bilgilendirmeler yaptık. MHP Gündoğmuş ilçe başkanlığına da gerekli uyarılarımızı yaptık. Herhengi bir ödeme gerçekleşmedi. Binanın boşaltılması için tahliye yazısı gönderildi ve süre verildi. Kaymakamlık ile de gerekli yazışmaları yaptık. Ayrıca Ocak 2015’de yeni ihaleye çıkacağını kendilerine yazılı olarak bildirdik. Ancak ihaleye katılmadılar. Sonrasında MHP Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel aradı ve borcun ne kadar olduğunu sordu. Bende gerekli yazışmaların yapıldığını kira ödense dahi binanın ihalede farklı birine verildiğini kaydettim. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de biriken 4 yıllık borcu ödedi. O dönemde MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya haklarını yasal yollardan arayacaklarını söylemişti. Aradan ne kadar zaman geçti. Bu zamana kadar herhangi bir yasal yola başvurulmadı. Haklı olan kişi hakkını arar. Bugüne kadar herhangi bir dava açılmadığına göre takdiri değerli vatandaşlarımıza bırakıyorum” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 14:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83