'2016 ANTALYA'DA ULAŞIM YILI OLACAK'

AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer Otobüsçüler Esnaf Odasını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, 2016 yılında Antalya ulaşımını etkileyecek çalışmalar istişare edildi

'2016 ANTALYA'DA ULAŞIM YILI OLACAK'
Yeni yılda otobüsçülerin yaşadığı sorunların ortadan kalkacağına inandığını söyleyen Sümer, “Nerede bir esnafımızın sorunu varsa, çözümü için biz oradayız. 2016 yılında hem esnafımız, hem vatandaşımız ulaşım alanında memnun olacak” dedi.

ULAŞIMDA VATANDAŞIN DEDİĞİ OLUYOR

İl Yönetimi Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette esnafın her zaman yanında olduklarını vurgulayan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, “AK Parti, ülkeye hizmeti birinci görev olarak vazife edinmiştir. 13 yıllık iktidarımız sürecinde her zaman vatandaşın taleplerini yerine getirdik. Antalya’da başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere her zaman sahadayız. Vatandaşlarımız, esnaflarımız ne istiyorsa onu yerine getirme gayretindeyiz” diye konuştu.

ANTALYA KART İLE VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Antalya ulaşımı, yeni yılda Antalya Kart ile buluşacak olmasının önemli bir adım olduğunu belirten Sümer, “Vatandaşlarımızın ulaşımla ilgili taleplerini biliyoruz. Bu talepler doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel de gerekli adımları atıyor. Her zaman vatandaşımızı ve esnafımızı dinliyor, kimsenin mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor. Antalya Kart’ta bu anlamda esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeyecek, çok önemli bir çalışma” dedi.

KARTI OLANLAR ÜCRET ÖDEMEYECEK

Antalya Kart’ın getirdiği yenilikleri oda yöneticileriyle paylaşan Sümer, “Antalya’da Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilçelerde, Toplu Taşıma, Akıllı Kartlarla Elektronik Toplama ve Araç Takip Otomasyon Sistemi kuruluyor. Sistemin kurucusu ve sahibi belediyemizin öz malı olan Antalya Ulaşım A.Ş’dir. İlk etapta merkezdeki beş ilçede sistem kurulacak. Daha sonra diğer ilçelere entegre edilecek. Yeni kartların vatandaşlara ulaştırılması çok önemli. Vatandaşımız eski kartlarını iade ederek, hiçbir ücret ödemeden yeni kartlarını alabilecekler. Kartların içinde bulunan bakiyeler, bir ay içerisinde kırmızı otobüsler ve raylı sistemde kullanılabilecek” şeklinde konuştu.

ULAŞIMDA FETRET DEVRİ BİTECEK

Geçmiş dönemde uygulanan kart sisteminin, belediyeyi, vatandaşı ve esnafı mağdur ettiğini belirten Sümer, “Antalya Kart, vatandaşımızın ve esnafımızın kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak. Çünkü Büyükşehir Belediyemize ait bir şirket tarafından işletilecek. Böylelikle ulaşımda yaşanan Fetret Devri son bulmuş olacak. Geçmiş dönemde yaşanan çözümsüzlükler, usulsüzlükler ortadan kalkacak. Gelecek yeni sistemle beraber, kimsenin aklında en ufak soru kalmayacak” dedi.

ESNAFIN DERDİNE ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Sümer’in ikinci ziyareti Servisçiler Esnaf Odası oldu. Servisçilerin taleplerini dinleyen Sümer, “Vatandaşımız yatırım ve sorunları çözebilecek siyaset anlayışının bizde olduğunu gördüğü için 13 yıldır iktidar yapıyor. Servisçilerimizin de çözüm bekleyen sıkıntılarını biliyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah hiçbir esnafımızı mağdur etmeyecek, haksız kazancın önüne geçecek uygulamaları hayata geçirmek için gerekli girişimleri yapacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 15:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83