AĞABEY ÇAVUŞOĞLU: ONUNLA GURUR DUYUYORUZ

AK Parti Hükümetin kabine listesinin açıklanmasının ardından 64’üncü hükümette Dışişleri Bakanı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu’nun ağabeyi Hasan Çavuşoğlu, “Çocukken de çok çalışkandı. Çok başarılı bir öğrenciydi. Okuldan gelir bahçede çalışırdı. Onunla gurur duyuyoruz” dedi.

AĞABEY ÇAVUŞOĞLU: ONUNLA GURUR DUYUYORUZ

 Kabine listesinin açıklanmasıyla birlikte 62’nci hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Mevlüt Çavuşoğlu, 64’üncü hükümet döneminde de aynı görevi yürütecek. Bakan Çavuşoğlu’nun Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan ailesi, bakanlık haberini sevinçle karşıladı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun ağabeyi Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, kardeşiyle gurur duyduğunu söyledi.

banner111
Ağabey Çavuşoğlu, “Öncelikle Alanya’mıza, Antalya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kardeşim bu güne kadar aldığı kararlarla bölgemizi ve ülkemizi mahcup etmedi. Çok çalışkan bir yapısı var. Verilen görevleri layıkıyla yerine getirdi. Bundan sonraki dönemde de kaldığı yerden vatana ve millete en iyi şekilde hizmet edecek inşallah. Allah yolunu açık etsin” dedi.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun projeleri olduğunu belirten ağabey Hasan Çavuşoğlu, “Mevlüt beyin kafasında memleketimiz ve Türkiye ile alakalı projeler vardı. Bunları da kaldığı yerden devam edecektir. Bakan bey çocukken de çok çalışkandı. Çok başarılı bir öğrenciydi. Okuldan gelir bahçede çalışırdı. Çalışkan bir yapısı var ve halende bu yapısını devam ettiriyor. Allah başarısını daim etsin” diye konuştu. 

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır.
Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesinde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir. 22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilmiştir. 62'nci hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev almıştır. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 17:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83