Alanya Barosu'na genç aday

Alanya Barosu'na genç aday

 
Antalya Barosu seçimlerinin ardından gözler Alanya Barosu Temsilciliği’ne çevrildi. Avukat Berkin Civelek, adaylığını açıklayarak meslektaşlarından destek istedi.

banner111


Civelek, açıklamasında şunları söyledi:
Değerli meslektaşlarım; Yargının kurucu unsuru olan “savunma” makamı ,bağımsız Avukatlar ,içerisinde bulunduğumuz dönem ve koşulları itibari ile belki de en büyük sınavımızı vermekteyiz. Zira ; vatandaşın hak arama hürriyetinin güvencesi olan Avukatlar , diğer yandan mesleğin icrasında Adliye koridorlarında ,Duruşma salonlarında omurgalı duruş sergilemelidirler.
İçerisinde bulunduğumuz dönem; malumunuz olduğu üzere yargı camiasında savunmanın görmezden gelindiği ve “bağımsız yargı” idealinin gerçekleştirilmesinde başrolde bulunan Avukatların gerek mesleki ve gerekse başkaca kaygılar ile baş başa bırakıldığı bir süreçtir. Avukatların yegane sorumluluğunun sadece müvekkillerine karşı olduğunu iddia etmek mesleğin tarihsel serüveni karşısında yanlış bir tespit olur.
Hem maddi hem de manevi olarak itibarsızlaştırılmaya çalışılan Avukatlık mesleği gün geçtikçe artan mezun sayısının yanında ,iş olanaklarının da daraltılmasıyla birlikte maddi zorluklarla baş başa bırakılmıştır. Özellikle Genç Avukatlara yönelik ;iş alanlarının genişletilmesi ve bağlı çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili bir takım çalışmaların yapılması gerekliliği ortadadır. Çözülmesi gereken bir çok mesleki sorun varken Baroların iç işleyişi ile ilgili bir takım düzenlemeler ile taraf olan olmayan ayrımına maruz bırakılan ve kendi içerisinde çok sesliliği barından Avukatlık mesleği bölünmek istenmiştir.
Savunmasız yargı olamayacağı gibi ,savunmasız yargı reformunun da mümkün olmadığı aşikardır. Sonuçta, avukatın, yargılamanın içine aslî unsur olarak dâhil edilmesi yolunda yapılacak zihniyet değişikliğinin ivedi olduğu ortadadır. Avukatsız yargı olamayacağı ve savunmanın kutsallığı gerçeğini seslendirmek ;bağımsız hukukçuların asli görevidir. Unutulmamalıdır ki ; bizler her devirde ayağına çelme takıldıkça yeniden doğrulmaya ve dik durmaya muktedir savunma makamının temsilcileriyiz.
Bu duygu ve düşünceler ile Antalya Barosu Alanya İlçe Temsilciliği’ne aday olduğumu tüm meslektaşlarımın takdirlerine sunar ve saygılar dilerim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83