Alanya'da Covid-19 pandemisinin etkileri bu kurulda konuşulacak

Ülkemizin dünyada son yıllarda büyük bir önem kazanan sağlık turizmi sektöründe hak ettiği yeri alması ve Türkiye’nin bu alanda sahip olduğu , dünya standartlarının üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmak için çalışmalar yürüten, merkezi Alanya’da olan Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF), 2’nci Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek.

Alanya'da Covid-19 pandemisinin etkileri bu kurulda konuşulacak
TURSAF Genel Başkanı, aynı zamanda Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı da olan Dr. Tevfik YAZAN’ın ev sahipliğinde Alanya’da yapılacak genel kurul, aynı zamanda sağlık turizminin öncüleri olan ilgili birçok sivil toplum kuruluşunu da biraraya getirmiş olacak.

Genel kurulda, tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin kitle turizmi üzerindeki olumsuz etkisine nazaran sağlık turizminin gün geçtikçe artan önemi, sağlık turizmi ile ilgili olarak resmi kayıtlı tek federasyon olan TURSAF ve üye dernekleri ile beraber yapılanlar ve yapılabilecekler, ALSTUD ve TURSAF’ın da katkılarıyla, bu yıl 4’üncüsü Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı HESTOUREX 2021’in kapsam, etkinlik ve ülkemize kazançları gibi önemli başlıklar gündem konuları içerisinde yer alacak.


TURİZMİN YÜKSELEN YENİ TRENDİ; SAĞLIK TURİZMİ;
 

Medikal turizm, kaplıca turizmi, yaşlı turizmi, engelli turizmi ve spa-wellness turizmi gibi birçok türü bulunan sağlık turizmi, by-pass, organ nakli, plastik ve estetik cerrahi, diş veya protez tedavisi, saç ekimi, diyaliz, tüp bebek, termal sular, çamur banyoları ve mağaralar ile bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yaptıkları seyahatleri kapsamaktadır.
Ülkemizde sürdürülebilir bir sağlık turizmi hareketliliğine öncülük etmeyi amaçlayan TURSAF’ın başlıca hedefleri; Türkiye’nin sahip olduğu altyapı ve hizmet kalitesi başta olmak üzere, ülkemizin sahip olduğu tüm avantajların tanıtılmasını, sektörde farkındalığın artırılmasını, belli standardizasyonların sağlanarak ülkemizin sağlık turizminin küresel çaptaki gelirinden daha fazla pay almasıdır. 

“SAĞLIK İÇİN TURİZM”

Bu doğrultuda Türkiye’yi cazibe merkezi haline getirecek her türlü fuar, kongre, çalıştay, sempozyum gibi ulusal ve uluslararası organizasyonlara imza atmaya devam eden TURSAF, Adana, Antalya, Ankara, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gaziantep,  Hatay, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin gibi illerimizden gelen delege ve misafirlerimizle beraber, 2. Olağan Genel Kurulunu 27 Mart Cumartesi günü, ALSTUD’un ev sahipliğinde Alanya'da gerçekleştirecektir.






















Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2021, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83