ALANYA'DA GENÇLİK HİZMETLERİ BÜTÜN HIZI İLE SÜRÜYOR

Alanya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürlüğü 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirerek 2016 yılında yapacağı organizasyonların yol haritasını çıkardı

ALANYA'DA GENÇLİK HİZMETLERİ BÜTÜN HIZI İLE SÜRÜYOR
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Kaymakam Tanrıseven, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün 2015 yılında birçok ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla birlikte, mahalli düzeyde de sportif faaliyetleri gerçekleştirdiğini söyledi. Milli takım kampları, hakem, gözlemci ve eğitim seminerleri ile birçok sporcunun Alanya’da ağırlandığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, düzenlenen organizasyonların Alanya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, 2016 yılında da birçok proje ve organizasyonlara Alanya’nın ev sahipliği yapacağını belirterek, Sportif alanda yapılacak olan yatırımlar ile birlikte Alanya’nın turizmin yanı sıra sporla da anılacağını söyledi. 

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Erdal Tamrak da sportif faaliyetler ve organizasyonlarla ilgili bilgi verdi. Müdür Tamrak, yapılan tüm çalışmalara Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in desteğinin son derece büyük olduğunu söyledi. Tamrak, 2015 yılında birçok ulusal ve uluslar arası organizasyonlar düzenlendiğini belirterek şunları kaydetti. “İlçemizde gerçekleşen önemli sportif organizasyonların başında "Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu", dağ bisikleti, yol bisikleti, triatlon, plaj voleybolu, plaj futbolu, çocuk eskrim kupası, Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Royal Cup Futbol Turnuvası, Uluslar arası Oryantiring Şampiyonası, Atletizm Yarı Maratonu, Wings For Live World Ran Maraton yarışı, Uluslar arası Boks, Kick Boks Şampiyonası ve Ulusal olarak ise futbol, taekwon-do, Bedensel engelliler Türkiye yüzme şampiyonası, salon hokeyi, voleybol, basketbol, hentbol, tenis, Bölge yelken şampiyonası, Plaj futbolu ve Bisiklet Milli Takım kampı, Plaj hentbolu ve açık alan hentbol şampiyonası  vb. gibi sportif faaliyetler gerçekleşmiştir”

İlçemizin iklim şartlarının 12 ay spor yapılmasına uygun olması ve çeşitli spor dallarının yapılabileceği spor tesis ve alanlarının elverişli olması nedeniyle, spor turizminin yılın 12 ayında yapılmasına imkan sağlanmaktadır. İlçemizde 24 Futbol sahası, 3 spor salonu, 1 kapalı olimpik yüzme havuzu, 20 plaj voleybolu sahası, 10 plaj futbolu sahası, 1 adet BMX bisiklet pisti, 20 adet tenis kortu mevcut ve faal olarak hizmet vermektedir. Gençlik faaliyetlerinin yürütülebilmesi için çok amaçlı Gençlik Merkezi binamız mevcuttur. 

2016 yılında yapılacak çalışmalar çerçevesinde de Mahmutlar ve Türkler bölgesinde, tarafından yaz ve kış spor turizmine hizmet verecek çeşitli spor tesisleri ve alanları gerçekleştirmek üzere tahsis edilmiş ve proje çalışmaları başlatılmıştır. Alternatif spor dalları arasında özellikle sayısı şimdilik 5 olup ilerleyen dönemde 9'a çıkarmayı planladığımız golf sahaları için çalışmalar son aşamaya gelmiş durumdadır. Akdağ zirvesinde kayak merkezi çalışmalar yürütülmekte olup kayak sporuna kısa sürede hizmet verecek aşamaya getirilmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için önemli bir spor dalı olan bisiklet sporunun geliştirilmesi, bisiklete binmeyi bir yaşam biçimi haline dönüştürecek sağlıklı yaşam süreçlerini de desteklemek üzere Alanya'da bir Veledrom sahası yer tespiti çalışmaları Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından başlatılmış, ilçemiz hudutlarında buna uygun arazinin bulunup gerekli tahsis işlemlerinin tamamlanmasını müteakip ilçemize bir Veledrom sahası kazandırılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 12:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83