Alanya'da yılın balosu gerçekleştirildi

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) tarafından turizm şenlikleri çerçevesinde, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Housekeeperlar Bahar Balosu, Alaiye Resort Otel’in ev sahipliğinde muhteşem bir geceyle gerçekleştirildi.

Alanya'da yılın balosu gerçekleştirildi
Geceye Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ikinci başkanı Servet Şakiroğlu, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD), Alanya Yiyecek İçecek Derneği (AYİYDER) Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Anadolu Teknik Yöneticiler ve Çalışanlar Derneği (ATYD)'ın yönetim kurulu üyleri, Sirius Deluxe Otel Genel Müdürü İsmet Ergüleç, Alaiye Resort Otel Genel Müdürü Selim Soylu, Hoted üyeleri, çamaşırhane ve hijyen firmalarının temsilcilerinin yanısıra çok sayıda davetli katıldı. Dernek Başkanı Tarık Saylar’ın 'Anneler Günü'nü kutlayarak, derneğe katkı sağlayan ve davete katılan konuklara, üyelere teşekkür etmesiyle başlayan gece, Onursal Başkan ve Başdanışman Hakan Halit Yeni’nin konuşmalarıyla devam etti.

Gecenin konuşmacılarından Hakan Halit Yeni, 2005 yılında temelleri atılan HOTED’in, 2005-2017 yılları arasında gerçekleştirilen faaliyetlerini özetledi.

Yeni, "Bu gecenin asıl amacı, meslektaşlarımızı ve üyelerimizi bir araya getirerek, dostlarımızla beraber dayanışma, kaynaşma başta olmak üzere, moral ve motivasyon açısından sezona iyi bir başlangıç yapmaktır. Geride bıraktığımız yaklaşık 13 yıllık süreçte kuruluşumuz bir isim değişikliği gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte 3’cü yönetim kurulumuz hedef ve amaçlarımıza uygun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. 'Değişmeyen tek şey değişimdir' sloganıyla çıktığımız bu yolda, bugüne kadar, her biri farklı başlıklar altında olmak üzere, 130 eğitim semineri, en az 2 gün süreli olmak üzere mesleğimizi ilgilendiren 8 şehir dışı entegre fabrika eğitim gezisi, 4 defa kat şefliği kursu, 2 defa kat hizmetleri istihdam projesi, 9 defa uluslararası fuarlara stant açarak, katılım gerçekleştirmiş olup, bunun 5 tanesi, özellikle gençlerimizi Housekeepıng mesleğine dikkat çekmek, sevdirmek ve farkındalık yaratmak açısından gururumuz dediğimiz uluslararası Housekeepıng olimpiyatlarıdır.

Mesleğimiz adına yalnız Alanya’da değil, ülkemizin birçok İl ve ilçesinde Housekeepıng derneklerinin açılmasına, şube olmaya neden karşı olduğumuzu ve olumsuzluklarını anlatarak, kendi tüzükleriyle, kendi ayaklarının üzerinde durabilen, özgürce, başkalarının boyunduruğu altında ezilmeden, mesleğimizin temsil edilebilmesi için, Housekeepıng derneklerimizin açılmasına çoğalmasına, naçizane öncülük ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Tüm bunlara ilave olarak özellikle altını çizmek istediğim bir hususu daha sizlerle paylaşmak isterim.

Kuruluşumuzdan bu yana üye ve meslektaşlarımızın görev yaptıkları tesislerimiz başta olmak üzere, işletmeler arası koordinasyonu sağlayarak, üst ve alt kadrolara olan ihtiyacı karşılamak, yani eleman temini, iş bulma, işe yerleştirme gibi konularda büyük bir rol üstlendiğimizin de altını özellikle çiziyorum. Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda hareket edip, bu güne kadar illegal olan hiçbir konunun altına imza atmadığımız gibi, kim olursa olsun kuruluş amaçlarına uygun hareket etmeyen kurum ve kuruluşların yanında yer almadık, asla da almayız. Kurum ve kuruluşlarla ikili ilişkilerimizi en üst seviyede tutarak, Housekeepıng mesleğini ilgilendiren konular başta olmak üzere, yasalar çerçevesinde vatanımızın, milletimizin, Türk turizminin, Alanya’mızın ve özellikle mesleğimizin yararına olan her türlü çalışmanın içinde mümkün olduğunca bulunduk, yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz.

Kurucu üyesi olduğum ve uzun yıllar yönetim kurulu başkanlığı yaptığım, şimdi ise onursal başkan ve başdanışman olarak görev almaya devam ettiğim kuruluşumuza bu güne kadar başkanlık eden Sema Yorutur ve görev başında olan Tarık Saylar başkanlarıma, yönetim, denetim, proje ve eğitim komite kurullarımıza, kuruluşumuzun eğitim, etkinlik ve faaliyetlerine desteğini esirgemeyen saygı değer turizmcilerimize, işletmecilerimize, iş ortaklarımıza, basınımızın kıymetli mensuplarına, canı gönülden tüm içtenliğimizle teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz" dediç


"ACİLEN GEREKSİZ BÜYÜMENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ, AKSİ HALDE TURİZMDE SIKINTILAR BİTMEZ"

Hakan Halit Yeni konuşmasına, "İçinde bulunduğumuz coğrafyada ateş çemberi içinde kalan ülkemizde Türk turizmi birkaç yıldan bu yana tarihinin en büyük sıkıntılarını yaşamaktadır. Bacasız sanayi olarak adlandırdığımız ve bu sanayiden ekmek yiyen, işvereninden işçisine kadar herkes büyük sıkıntılar çekmiştir, çekmeye de devam ediyor. Neyse ki Rusya ile aramızın düzelmesi sonucu, çırpındığımız nehirde boğulmaktan şimdilik kurtulmuş gibi görünüyoruz. Altını çizerek bir kez daha ifade etmek isterim. Türk turizminde arz talep dengeleri resmen alt üst olmuş durumda. Öncelikle, devletimiz geçici önlemleri bir yana bırakıp, ivedilikle bir turizm politikası oluşturmalı ve tesis yapımına, yani kontrolden çıkan bu gereksiz büyümeye acilen dur demelidir. Aksi halde bu sıkıntılar öyle kolay kolay aşılacakmış gibi görünmüyor. Ama biz asla vazgeçmemeliyiz, moralimizi yüksek tutmalıyız ve mücadele etmeye kesintisiz olarak devam etmeliyiz. Çünkü başka alternatifimiz yok. 2017 turizm sezonumuzun ülkemize, üyelerimize ve tüm turizm camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diler, bu akşam bizlerle olduğunuz, bizi yalnız bırakmadığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için siz saygı değer konuklarımıza tüm içtenliğimizle teşekkür eder, saygılarımı sunarım." diyerek devam etti.

ALTİD Başkan Yardımcısı Servet Şakiroğlu kısa bir konuşma yaparak, Hoted ailesini, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Turizmin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, mücadele edilmeye devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, 2017 turizm sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Daha sonra derneğin faaliyetlerine destek veren, katkı sağlayan ALTİD Başkanı Burhan Sili adına, başkan yardımcısı Servet Şakiroğlu’na, Sirius Deluxe Genel Müdürü İsmet Ergüleç’e, Lever Endüstriyel Bölge Müdürü Murat Sidal’a, Deniz Kimya sahibi Mürsel Pehlivanlı’ya, Alaiye Resort Otel Genel Müdürü Selim Soylu’ya, teşekkür plaketi takdim edildi. 


Ayrıca Alanya ve turizm adına yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’a, AKTAD Onursal Başkanı Nail Özden’e ve HOTED eğitim komitesi başkanı Sema Yorutur’e teşekkür çiçeği takdim edilmesiyle birlikte, geceye katılan konuklar geç saatlere kadar eğlenip bol bol stres attılar.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 14:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83