Alanya'dan tepki yağıyor: Fayton eziyetine son verin

Alanya Kent Konseyi, Alanya'da fayton çekerken sıcak ve yorgunluğa dayanamayarak sokak ortasında çatlayarak can veren at ile ilgili tepki paylaşımında bulundu.

Alanya'dan tepki yağıyor: Fayton eziyetine son verin
Alanya'da turistik amaçlı kullanılan atlı faytonlara bağlı bir at, önceki akşam yürek burkan anlar yaşattı. Yorgunluk ve sıcaktan çatlayan ve çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yere yığılarak can veren atın durumu vatandaş kamerasına yansımıştı. 

Türkiye'nin dört bir yanından tepki alan olaya bir tepki de Alanya Kent Konseyi'nden geldi. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aylardır farklı şehirlerde gördüğümüz bu acı görüntüler ne yazık ki bu sefer Alanya’mızda oldu. Hayvanların yaşama hakkını engelleyen bu çağ dışı uygulamayı kınıyoruz. Alanya insanların değil yaşama hakkı bulunan bütün canlılarındır. Yetkili makamları göreve çağırıyoruz bu çağ dışı uygulamaya son verin. Bir çok şehir de uygulamaya geçen elektrikli faytonların yer alacağı uygulamanın olması hem esnafımızın mağdur edilmemesini sağlar hem de hayvanların yaşama hakkını korumuş oluruz. ALANYA HEPİMİZİN!"

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2018, 17:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83