Alanya doğalgaza kavuşuyor

Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur Doğalgaz Boru Hattı’nın geçeceği güzergahtaki taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Alanya doğalgaza kavuşuyor

Alanya’nın uzun süredir beklediği doğalgaz hayali gerçek oluyor. Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur Doğalgaz Boru Hattı’nın geçeceği güzergahtaki taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası sonrası karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

banner111

Kamulaştırma kararının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Yücel, “Alanya’mız doğalgaza kavuşuyor.Doğalgaz hattının ilçemize ulaşmasının önündeki en büyük engel aşıldı. Doğalgazı ilçemize taşıyacak boru hattının geçeceği güzergah için kamulaştırma yapılmasına dair karar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası sonrası Resmi Gazete'de (31772 sayı 5260 karar sayısı) yayımlandı. Alanya Belediye Meclisi mart ayı toplantısında oy birliği ile aldığımız kararla güzergah boyunca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın belediyemizden talep ettiği tüm konularda sorumluluğumuzu yerine getirmeyi taahhüt etmiştik. Alanya’mızın bir an önce doğalgaza kavuşması için belediyemizce doğalgaz hattı boyunca tadilatlar ve güzergah boyunca gerekli çalışmalar başlamış olup bu kapsamda İncekum ve Kestel Mahallelerinde imar planına rastlayan güzergahta 1/5000 ölçekli nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı yapılıyor. Kamulaştırma kararının alınması ve ilçemize doğalgazın gelmesi için yoğun emek harcayan Dışişleri Bakanı’mız sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Milletvekilimiz sayın Abdurrahman Başkan ile bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83