ALANYA HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNDE BULUŞUYOR

Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri yarın başlıyor. Türk dünyasında mevsimlik bayram ya da yaz mevsiminin müjdecisi olarak kutlanan Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl Alanya Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenecek. Yarın saat 19.00’da Belediye Binası arkasındaki Galip Dere Halk Plajı’nda başlayacak şenlikler, gece boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

ALANYA HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNDE BULUŞUYOR
 “HIDIRELLEZDE BULUŞALIM”
 “Dileğinle Gel Alanya” sloganıyla geçen yıl başlatılan Hıdırellez Şenliğinin, bu yıl 2. si düzenlenecek. Kutlamaların Türk dünyasında, ilk çağlardan günümüze kadar devam eden bir gelenek olduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları Hıdırellez Şenliklerinde buluşmaya davet etti. 

Eski zamanlardaki gelenek ve göreneklerin günümüze aktarılması ve yeni nesillerde kültürümüze yönelik farkındalık yaratılmasını hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, “Halkımızı farklı bir etkinlikle buluşturuyoruz. Hıdırellez Şenliklerine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

DİLEK AĞACI KURULACAK

Türk geleneklerinden bazı oyunların ve eğlencelerin sembolik olarak canlandırılacağı Şenlikte, kına köşesi, dilek ağacına kilit asma, müzik grupları, ot kaynatma kazanları, çiçek ve taş boyama stantları, çadır süsleme, fotoğraf köşesi, fener yakma gibi etkinlikler yeralacak.  Hıdırellez ruhuna uygun tertiplenen şenliğe katılanlar,  geç saatlere kadar doyasıya eğlenebilecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 10:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83