ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Alanya Kaymakamlığı, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek afetlere karşı halkı uyardı.

ŞİDDETLİ YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

 Alanya Kaymakamlığı Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü ve Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezince yapılan son tahminlere göre,

banner111
 Bölgemizde halen devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların ; bugün (04/05/2016 Çarşamba) , Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat , Alanya , Gazipaşa , İbradı , Akseki, Gündoğmuş) ve yarın (05/05/2016 Perşembe) Burdur ve doğu ilçeleri (Burdur , Çeltikçi , Bucak , Ağlasun ) , Isparta geneli ile Antalya kuzey ve doğu ilçelerinde( Antalya , Döşemealtı , Aksu ,Serik, Manavgat , Alanya , Gazipaşa , İbradı , Akseki , Gündoğmuş) kuvvetli (21-50 kg/m2 ) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 mm/m²) olması beklenmektedir. 

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir. 

DENİZCİ VE BALIKÇILAR İÇİN KIYILARIMIZDA HAVA VE DENİZ DURUMU 

 Akdeniz’de batı ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın; yarın (04/05/2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Perşembe (05.05.2016) günü, günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. 

Oluşabilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere tüm ilgililerin ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83