"ALANYA HOLLANDA'NIN 14.EYALETİ GİBİ"

Hollanda’da yayın yapan gazete, televizyon ve dergilerin Türk Muhabirleri Alanya’yı geziyor.

"ALANYA HOLLANDA'NIN 14.EYALETİ GİBİ"

 Justiniano Oteller Gurubu’nun daveti ile ilçeye gelen Hollanda basını Alanya’da 5 gün sürecek ziyaretleri kapsamında kentin tarihi ve turistik yerlerine gezecek. Gurup ziyaretleri sırasında Alanya’daki yerleşik Hollandalılar ile de görüşmeler yapacak.  14 Türk gazeteci  ilçedeki  temasları sırasında Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde yemekli toplantıya katıldılar. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemekte Hollanda’da yaşayan Türk gazeteciler  ilçeye hayranlıklarını ifade ettiler “Alanya Hollanda’nın 14. Eyaleti” dediler. Hollanda basını ülkede yaşayan 500 bin Türk vatandaşı ve özellikle gençler için Alanya’nın önemli ve ideal bir tatil kenti olduğunu da ifade ettiler. 

banner111
Hollanda’da Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan  Güncel Haber, Manşet Gazetesi, Turksemedia.nl, Aktueltv.nl, Ekin Dergisi, Platform Dergisi,İnterajans ve Sabah Avrupa gibi yayın kuruluşlarından gelen yazar, muhabir ve fotomuhabirleri ile buluşma Alanya Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde gerçekleşti. ALTAV Başkanı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in de katıldığı yemekte ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen, AGC Başkan Yardımcısı ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gaye Coşkun da yer aldı.

BAŞKAN YÜCEL “GÜVENLİYİZ” DEDİ

Hollandalı basını ile buluşmada konuşan ALTAV Başkanı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel güvenlik vurgusu yaptı. Yücel konuşmasında Alanya’nın coğrafi, ekonomik ve sosyal yapısıyla ilgili gazetecileri bilgilendirdi ve kentin her dinden her milleten insanın huzur içinde yaşadığı bir şehir olduğunu söyledi.  Yücel, Alanya’daki yerleşik yabancıların sayısıda da dikkat çektiği konuşmasında “Beş elin beş parmadığı da bir değildir, istisnasi, münferit olaylar yaşanabilir ancak Alanya genel olarak güvenli ve misafirperve bir şehirdir. Gece yarısına kadar bir bayan yalnız başına Alanya sokaklarında güvenle dolaşabilir, kimse ona bir şey sormaz, söylemez. Güneydoğu’da yaşanan törer olayları nedeniyle güvenli olmadığımız algısı yaratılıyor Avrupa basınında ancak oradaki durum farklı. Alanya’da herkes güven içinde yaşıyor tatil yapıyor.” dedi.

ALTSO BAŞKANI “İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de Hollanda basınına yaptığı açıklamasında “Şehrimiz turizme dayanı ekonomisi ile kendini her alanda geliştirdi. Son dönemlerde Rusla ilgi başlayan krizin etkileri ile sektörümüz zor günler yaşıyor ancak biz bunu farklı pazar arayışları ile azaltmaya çalışıyoruz. İş gezileri düzenleyerek temaslarımızı sürdürüyoruz. Hollanda ile de benzer işbirliklerine hazırız.” dedi.

AGC BAŞKANI DİM “YABANCILAR ALANYA’DA MUTLU”

AGC Başkanı TGF Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim ise yaptığı konuşmasında Hollanda basını ile Alanya’da buluşmaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti. Türk gazetecilerin Alanya’yı tanımak ve Alanya ile gerçekleri kaleme almak üzere ilçeye yaptığı ziyaretin önemine dikkat çeken Dim  “Hollanda’daki medya dostlarımız sizler sizi ne kadar iyi anlatırsanız Alanya için o kadar önemlidir” dedi.

ALANYA HOLLANDA’NIN 14. EYALETİ

Hollanda basını adına konuşan Gazeteci Ömer Hünkar Ilık ise Alanya’da gördükleri misafirperveliğe dikkat çekti ve şunları söyledi: Bugüne  kadar Türkiye’ye Alanya’ya gelen Türk kökenli misafirler yabancılar yanında kendilerini çok rahat hissetmedileklerini söylediler . Biz gidince onlara Türkiye’ye Alanya’ya sahip çıkın diyeceğiz. Ancak buradaki arkadaşlarımızdan da isteğimiz bu vatandaşlarımıza önem göstermeleridir. Alanya bizim için Hollanda’nın 14. eyaleti. Yıllar önce Hollanda Televizyonu için Alanya’da belgesel çektim.  Alanya’da yabancılar meclisi var çok sayıda Hollandalı var. Dolayısıyla bizim için önemli. Burayı biz kendi eyaletimizi olarak biliyor ve seviyoruz. “

Davet Hollandalı gazetecilerin hediye sunumu ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 14:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83