ALANYA MUZU'NU İNCELEDİLER

Ekvator – Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu’ndan üç milletvekili Alanya’daki muz üretimini yerinde inceledi.

ALANYA MUZU'NU İNCELEDİLER

 Ekvator Ulusal Meclisi’nden milletvekilleri Liliana Guzman ve Fausto Cayambe  Ekvator – Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu başkanı Gina Godoy önderliğinde Antalya Milletvekili İbrahim Aydın’ın davetlisi Türkiye’ye geldiler. 6-12 Haziran tarihleri arasındaki programlarının 4. gününde Alanya’ya geldiler. Ankara, Antalya, Alanya ve İstanbul’daki düzenlenen programlara katılacak olan Ekvator Heyeti’ne Alanya programında  Milletvekili İbrahim Aydın’ın yanı sıra Alanya Muz Üreticileri Başkanı Hüseyin Güney ve bazı birlik üyeleri de eşlik etti.  

banner111
 
Heyet ilk olarak Demirtaş bölgesindeki seraları gezerek, üreticilerden Alanya Muzu’nun üretimi, bakımı, ve satışı hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Seraların ardından açık tarladaki muz üretimini de inceleyen heyet ardından  muz sarartma ve paketleme tesisini gezdiler. 

Muzculuk konusunda dünyada isim yapmış önemli ülkelerden biri olan Ekvatorlu milletvekilleri, Alanya’daki muz bahçeleri, serada üretim ve paketleme konusunda  kendi ülkeleriyle kıyaslama imkanı buldu. Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, heyetin Alanya’dan memnu ayrıldığını ve muzculuk konusunda yapılan çalışmaları beğendiğini söyledi. 

Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney ise, Dünya’da muz denince akla gelen önemli ülkelerden biri olan Ekvatorlu vekilleri ağırlamaktan memnun kaldıklarını belirterek, “ heyetle birlikte Alanya’daki muz üretimini yerinde inceledik. Onlara üretim, bakım, kesim, paketleme ve sarartma aşamaları konusunda bilgi verdik. Ziyaretten son derece memnun kaldılar. Alanya Muzu’nun dünyaya tanıtımı ve muz üreten ülke temsilcileriyle bir arada  olmak çok önemli.. Bu çalışmayı yapan Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın’a ayrıca teşekkür ediyorum. “ dedi.   


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83