Alanya protokolü AGC'de buluştu

AGC Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısının ardından AGC Center'da Alanya protokolünü ağırladı

Alanya protokolü AGC'de buluştu
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve AGC yönetim kurulu üyeleri, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ardından AGC Center'de Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba ve Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı'yı öğle yemeğinde ağırladı. Yemeğe gazeteciler de katıldı.  
'ALANYA İYİ BİR SEZONA HAZIRLANIYOR'
Öğle yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Dim, yeni turizm sezonu öncesi Alanya'da alınan üst düzey güvenlik ve huzur tedbirlerine ilişkin emeği geçenlere teşekkür ederek "Alanya yeni bir turizm sezonuna hazırlanıyor. Sezon öncesi güvenlik ve asayiş çok önemli. İnşallah geçmişte yaşadığımız, dolu dolu turistin geldiği sezonları aratmayacak bir sezona giriş yapacağız. Bu bakımdan tüm dış odakların, özellikle terör gruplarının gözü Türkiye üzerinde. Hem vatandaş, hem gazeteci olarak üzerimize düşen görevler var. Vatandaşlarımızı bu konularda bilinçlendirme ve doğru bilgi aktarma konusunda önemli bir rol üstleniyoruz. Ülkemiz ve Alanyamız için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
'ALANYA TÜRKİYE'NİN HUZUR KÖŞESİ'
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise "Sabah bir asayiş toplantımız vardı. Ardından da AGC'nin nazik davetine geldik. Sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Başkanımızın ifade ettiği gibi Alanya bir turizm kenti, yeni bir sezon başlıyor. Kentin genel güvenliği başta olmak üzere bölgenin daha güvenli olması, vatandaşların ve gelen turistlerin daha rahat yaşayabileceği bir ortam için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ben 1 yıldır Alanya'da görev yapıyorum. Alanya, Türkiye'nin en huzurlu köşesi. İnsanlara Türk misafirperverliğini sergileyen bir kent. Alanya paylaşmanın, sahip çıkmanın olduğu bir yaşam alanı. Biz de bunun bozulmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
'BASIN BİZLERİN ELİ KULAĞI OLUYOR'
Bu bağlamda da güvenli bir Türk toplumu için basın olmazsa olmaz. Sizler bizim ulaşamadığımız veya geç ulaştığımız yerlere hızla ulaşıyorsunuz. Doğru bilginin ulaşması noktasında bizlerle irtibatta olduğunuzu bilmek, bizlerin yanında olduğunuzu bilmek, üstümüze düşen bu vazifeleri yerine getirme noktasında büyük bir kolaylık. Alanya'nın yanlış tanıtılmasına neden olabilecek bir haber, dünyanın her yerinde büyük yankı uyandırabiliyor. Siz bu konuda daha tecrübelisiniz. Basın olarak siz ne kadar hassas olursanız Alanya da o kadar yaşanılabilir bir yer olacaktır. Turizmin eski günlerine kavuşması için el birliğiyle çalışacağız" dedi. 
Daha sonra protokol mensupları ve gazeteciler sohbet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83