'ALANYA SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK'

Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Abdullah Yağdır ve dernek yöneticileri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret etti.

'ALANYA SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK'
Alanya Sağlık Turizmi Derneği '1. Alanya Sağlık Turizmi Zirvesi' hakkında Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e bilgi verdi. İlçe Sağlık Müdür ve ALSTUD Başkanı Abdullah Yağdır, Yönetim Kurulu'nun geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirterek dernek yönetimin; akademisyenler, özel ve kamu sağlık sektörü temsilcilerinin, mali müşavirlerden oluşturulduğunu ifade etti.

Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Abdullah Yağdır, derneğin amaçlarını paylaştı. Başkan Yağdır, ''Derneğimiz sağlık turizmi konusunda Alanya'da farkındalık yaratmak, sağlık serbest bölgeleri gibi sağlık yatırımlarını bölgemize çekmek, bölgenin sağlık yatırımları ile daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlamak, sağlık turizminin alt bileşenleri olan 3. Yaş Turizmi, engelli turizmi ve yeni bir trend olan bağımlı turizmi konusunda yapılacak yeni yatırımları ilçemize kazandırmak en başta gelmektedir.'' dedi.

“SAĞLIK TURİZMİNDE ÇITAYI YÜKSELTMELİYİZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Kaymakamlığımızın gündeminde sağlık turizminin de çok büyük bir yeri var. Sağlık turizmi için Alanya’da ciddi anlamda potansiyele sahip bir şehir. Bu konuda ilçemizde faaliyet gösteren Alanya Devlet Hastanesi ve bir çok büyük özel hastane mevcut. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve önümüzdeki yıllarda Alanya'da faaliyete girecek Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesiyle birlikte AHEP Üniversitesi Antalya'nın ve Alanya'nın kazanımlarıdır. Avrupalı turistler de bu sağlık tesislerinden her türlü hizmeti rahatlıkla alabiliyorlar. Alanya'da sağlık turizmi için uygun ortam var. Bu potansiyeli Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteği ile daha da geliştirerek, yukarıya taşımalıyız. Alanya olarak çıtayı yükseltip bu işin merkezi olmalıyız. Ziyaretime gelen dış ülkelerin konsolosları, vatandaşlarının Alanya'da yaşamasından ve bu tür hizmetlerin yapılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Bizim burada sunduğumuz sağlık hizmetleri çoğu Avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda. Hedefimiz bununla da bitmemeli. Engelliler için de sağlık yönünden projeler yapılmalı ki, daha çok kitleye ulaşabilelim. Sağlık turizmi, yeni fakat çok önemli bir alan. El birliği ile sağlık turizmini çok daha iyi yerlere getireceğiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum'' dedi.

"DIŞİŞLERİ BAKANIMIZIN KATKISI BÜYÜK"

Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun sağlık turizmine yönelik desteklerinin çok büyük olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Sayın Bakanımızın destekleriyle sağlık turizminin Alanya'da çağ atlayacağını düşünüyoruz. Her konuda Alanya'mızın yanında'' dedi.


















Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 15:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83