Alanya SDD'den '1 Mayıs' mesajı

Sosyal Demokrasi Derneği Alanya Temsilcisi Zuhal Sirkeli 1 Mayıs'la ilgili mesajı yayımladı:

Alanya SDD'den '1 Mayıs' mesajı
1 Mayıs "Emek En Yüce Değerdir" diyenlerin bayramıdır. Bu tarih emekçilerin alın teri ile yazılmıştır.

1 Mayıs Hükümetlerin ve patronların zulüm ve sömürü politikaları altında ezilen, özlük hakları yok sayılan, taşeron sistemi ile git gide köleleştirilen, ekonomik krizlerin bedelini tek başına ödeyen emekçinin mücadele günüdür. İnsan emeği vatandaşın onurunu kıracak ucuzluktadır, iş güvenliği ve sendikal özgürlük ayaklar altındadır, yeni işyeri açılmadığı gibi mevcutlar da kapılarına kilit vurmaktadır. Çocuk işçi gerçeği yürekleri dağlayan bir acımasızlık boyutundadır. İşte 1 Mayıs Bayramı, ülkemizin bu acımasız gerçekliğinde kutlanıyor

Ülkemizde emekçilerin neredeyse yarısı kayıtsız çalışmaktadır. Sendikalaşma işten atılmanın 1. Sebebi olmakta. Ülkemizde iş kazaları artık iş cinayeti boyutundadır. Taşeronlaşma son hızla arttığı ülkemizde güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın önü açılmak istenmektedir. Ülkemizde iş kazaları işçi cinayetleri halini almıştır. İş kazalarındaki ölümler trafik kazalarındaki ölüm sayısı ile yarışır olmuştur. Emekçi, tarlada, fabrikada, hastanede, gemide, bilgisayar başında, okulda, üniversitede, büroda, evde, direksiyon başında ve daha birçok alanda daha güzel yarınların hayallerini kurmak istiyor. Bu hayalleri hep birlikte gerçekleştirmek için emekçilerin üretimden gelen gücünü kullanması en doğal hakkıdır.

Son dönem de emekçiler derin bir yoksulluk içindeler. Şu an Türkiye’de yakşaşık 17 milyon yoksul vatandaşımız var. Nüfusun yüzde 1’i, servetin yüzde 54’üne sahip. Emekçilerimizin en çok karşılaştığı tehdit ise işsizlik. işsizlik oranı son yıllarda rekor sayıya ulaştı. Diplomalı işsizlik gün geçtikçe artıyor. Ülke olarak ciddi bir dönüşüme ve değişime ihtiyacımız olduğunu görüyoruz ve 24 Haziran seçimlerinde bu değişimin ve dönüşümün gerçekleşeceğini umuyoruz.

Sosyal Demokrasi Derneği Alanya Temsilciliği olarak, Sosyal Demokrasinin onur ilkesi emek en yüce değerdir sözü ışığında Barış, özgürlük, demokrasi için savaşsız bir Dünya için , sömürüsüz ve insan onuruna yakışır bir iş yaşamı için tüm emekçilerimizin demokratik mücadelelerinde her zaman yanında olacağız. Bu düşüncelerle tüm işçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum"

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 14:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83