Alanya Sofrası 23. kez kuruldu

ALKOD tarafından geleneksel olarak kurulan ve bu yıl 23. kez kurulan Alanya Sofrası, Doğanay Otel'de yapıldı

Alanya Sofrası 23. kez kuruldu
Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Alanya Sofrası, bu yıl 23. kez misafirlerini ağırladı. Konaklı Mahallesinde bulunan Doğanay Otel'de gerçekleşen geceye ise Alanyalılar adeta akın etti. Tüm protokol üyeleri programa eksiksiz katılırken, açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKOD Başkanı Ömer Göker, "Bugün gerçekleşen programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Çok genç yaşta böyle bir kurumun başında buldum kendimi. Sağolsun Alanya da bana destek verdi bugünleri gördük. Herkes sağolsun, varolsun" dedi.

'ALANYA'NIN KIYMETİNİ ANLAMAK İÇİN DIŞARI GİTMEK GEREK' 

Adem Murat Yücel ise, "Dünyanın en güzel şehirlerinden birisiyiz. Dünyanın neresine giderseniz gidin böyle bir yer bulamazsınız. 81 ilden insan yaşıyor, 38 ayrı milletten insan yaşıyor. Çok dilli, çok dinli bir şehiriz. Buranın kıymetini dışarı çıkınca anlıyorsunuz. Dünyanın en mutlu en huzurlu şehrindeyiz. Bu güzelliği yaşamak ve yaşatmak da bizlerin elinde. Bugün bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

'AKDENİZİN EN YAŞANABİLİR ŞEHRİ'

 Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da, "Bu gecede burada olmaktan gurur duyuyorum. İki aydır Alanya'dayım. Genelde bana hep Alanya'yı nasıl buldunuz siye sorarlar. Alanya'yı çok beğeniyorum. Huzur dolu ve Akdeniz'in en yaşanabilir şehri. Alanya, Alanya olmayı bu değerlerle hak ediyor. Bu yıl 23'üncüsü gerçekleşen bu programın sonsuza kadar sürmesini dilerim" diye konuştu. 

ALANYA'NIN SİMGELERİ SAHNEDE 

Konuşmaların ardından Alanya'nın önemli ve değerli isimleri Oğuz Korum ve Hasan Kılınç sahneye çıkarak Alanya'ya özgü şiirler okuyup anılarını anlattılar. 

'ARTIK YABANCI DEĞİLİZ' 

Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da meclis üyeleriyle katıldığı programa oldukça renk kattı. Üyelerine Alanya'ya özgü kıyafetler giydiren Karaoğlu, "2004 yılında kurulduk ama artık Alanya'ya tam anlamıyla adapte olduk. Şimdilerde bize yabancı denilmesinden pek hoşlanmıyoruz. Yeni Alanyalılar demeyi tercih ediyoruz. Üyelerimiz de bunu göstermek adına bugün şalvarlarını giyip geldiler" diye konuştu. Program yerel sanatçıların seslendirdiği parçalarla devam etti. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU GÖRÜNTÜLÜ KATILDI 

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Sofrasına video konferans ile katıldı. Konferans ile turizmciye müjde veren Çavuşoğlu, "Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bu yıl tatilini Alanya'da geçirecek." dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 12:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83