Turizmde devrim yaratacak proje

Türkiye’nin turizm pazarlamasında yeni bir dönem başlatması hedeflenen “Perakendeciliğe Geçiş” projesi turizm sektöründe beklenen heyecanı yarattı.TYD Başkanı Murat Ersoy, “Bu sistemle tur operatörlerinin taşıyamadığı riski biz taşıyacağız. İnanıyorum ki bu sistem başarılı olacak. Başka oyuncular da sisteme dahil olacak” dedi.

Turizmde devrim yaratacak proje
Turizm sektöründe yaşanan krizin aşılması ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) “Turizmde Perakendeciliğe Geciş” projesi ile turizm sektörünün yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

Kaliteli otel ve uçak bileti ürününü kolay, hızlı ve cazip şartlarda yabancı turistlere sunmayı amaçlayan proje, tur operatörlerine daha çok imkan sağlayacak. Bu kapsamda “Krizden çıkış sürecinde uluslararası otel markalarının önemi” ve “Turizmde Perakendeciliğe Geçiş” paneli Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Düzenlenen panele Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TYD Başkanı Murat Ersoy, Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TYD Başkanı Murat Ersoy, “Hep birlikte çalışacağız, Türk turizmi olmadan dünyada turizm olmaz. Rusya’da yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu yıl Beş milyon turistin gelmesi hayal değil” diye konuştu. “Turizmde Perakendeciliğe Geciş Projesi” kapsamında ulusal Global Rezervasyon Portal Sistemini kullanıma hazır hale getirdiklerini kaydeden Ersoy, “Bu sistemle tur operatörüne senin taşıyamadığın riski biz taşırız. Sen istediğin koltuk kadar riske gir’ diyoruz. Bu nedenle biz riski yüklenmeye karar verdik. Bu sistemin başarılı olduğu görüldükten sonra başka oyuncular da sisteme dahil olacaktır. Sisteme TYD üye otelleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm belgeli oteller rahatça yer alabilecek” dedi.

ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI TAMAMEN ALGI YÖNETİMİDİR

10’dan fazla ülkeden Amerika’ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmaması ile ilgili konuşan Murat Ersoy “Laptopların güvenilir olup olmamasının kontrolü kolayca yapılabiliyor. Böyle kolayca tedbiri alınabilecek uygulamaları bir kenara bırakıp cep telefonundan büyük cihazlara yasak getirilmesi güvensiz bir ülke algısı oluşturulması anlamına geliyor. Bu Türkiye ve Arap ülkelerine karşı bir tavırdır. Bu durumda Avrupa pazarında daralma devam edecektir” dedi.TYD Başkanı Murat Ersoy “Ukrayna pazarında yüzde 25, BDT’de Rusya hariç yüzde 20, Ruslya pazarında ise yüzde 25 artış beklendiğini belirterek “Bu bölgelere yaptığımız uçuşularda yüzde 20 artış görüyoruz” dedi. 2017’de Rusya’dan erken rezervasyonların yüzde 25 daha hızlı geldiğini belirterek “Rusya tarifeli uçuşların önünü açıyor” şeklinde konuştu.

“ŞİRKETLERİN FİNANSMAN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİZ”

Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş ise “Dün yuan cinsi kredi veren ilk banka olduk, Merkez Bankası da bize teşekkür etti. Şimdi de ruble tarafına döndük” dedi. Visa ve Master Card ile konuştuklarını ifade eden Ateş “Rusların da MIR ödeme sitemi var, Çinlilerin UnionPay’i gibi. Bunu da sisteme dahil ederek malieyetleri düşürecek bir çalışmayı netleştirmek üzereyiz Ruble cinsinden Eximbank kredisi vererek şirketlerin kendi finasman maliyetini düşüreceğiz” diye konuştu.
Turizm konusunda bu yıl son derece iyi gelişmeler yaşandığını, erken rezervasyon sayısının 2014’teki rekor sayıya yaklaştığını, bu seviyenin de geçilmesinin beklendiğini söyledi. Daha fazla Rus turistin Türkiye’yi ziyaret edip daha fazla harcama yapmasını amaçladıklarını kaydeden Ateş, “Türkiye’de turist başına harcama ortalaması bin doların altında. Bunu İspanya gibi bin 200 dolar, hatta bin 500 dolara doğru çıkartmamız lazım” dedi.

“Tarihimiz boyunca ne zaman Türk ve Rus halkları iyi geçindiyse mutluluk ve refah olmuştur” ifadelerini kullanan Ateş, “Artık çıkışa geçiyoruz. Rusya’dan başladı, erken rezervasyonlar buna işaret ediyor. Umarım diğer ülkelerden gelecek turistler de buna katılır ve 2017 iyi bir yıl olur. Ama 2017, biraz geçen yılın yaralarının sarıldığı bir yıl olacak. Bundan sonra daha da hızlı bir şekilde pozitif büyüme rakamlarına ulaşacağız” diye konuştu.

HİLTON YENİ MARKASI CURİO’YU TÜRKİYE’YE GETİRİYOR

Hilton Kıdemli Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel, sektörün durumuna değinerek “Çıkış yolunun aranması ve aksiyon alınması gerektiğini biliyoruz. 60 yıldır Türkiye’de olan Hilton olarak bu eylemlere katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Dünyada 104 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Temel “Yıl sonunda 580 Hilton’u geçeceğiz. Türkiye’de 50 den fazla otel ile 10 bin 500 odayı geçtik. Faaliyete geçirmek istediğimiz 30 proje daha var. Türkiye’ye yeni markamız Curio’yu getiriyoruz. İkisi İstanbul biri Bodrum’da olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2017, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83