Alanya tabelası krizinde mutlu son

Hadim'deki Alanya Caddesi'nden kaldırılan tabela vatandaşların itirazı sonrası yeniden takıldı.

Alanya tabelası krizinde mutlu son
Alanya'nın kuzeyinde bulunan Konya'nın Hadim İlçesi'nin en önemli caddelerinden olan Alanya Caddesi ismi caddeden kaldırılmıştı. Resmiyette ise caddenin adı halen Alanya Caddesi olduğu için Alanyalı vatandaşlar bu duruma itiraz etmişti.

TABELA KALDIRILMIŞTI

Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu ile Hadimi Hazretleri'nin türbesinin önünden devam ederek Taşkent Caddesi'nin yanına kadar olan caddenin adı Alanya Caddesi. Ancak geçtiğimiz yıl Alanya Caddesi tabelası kaldırılmıştı. Resmiyette halen Alanya Caddesi olarak geçen caddeden tabelanın neden söküldüğü ise bilinmiyordu. 

BAŞKAN OLAYA EL ATTI

Alanya Adres'in yaptığı haber sonrası Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu olaya el attı. Tabelanın kaldırılmasını kendisinin istemediğini belirten Hadimioğlu tabelanın tekrar asılması için çalışma başlattı. Hadimioğlu'nun çabaları ile bugün 'Alanya Caddesi' tabelası takrar yerine asıldı. Hadimioğlu türbenin yanına bir tabela daha asacaklarının sözünü verdi. Hadimioğlu, "O caddeye ismini veren benim babamdı. bu duruma müsaade etmem" diyerek tabelayı bizzat kendisi astırdı.

Alanyalı vatandaşlar Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu'na konuyla yakından ilgilendiği ve tabelayı tekrar astırdığı için teşekkür ettiler.
Kaynak: Caner Kırbaş

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 13:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83