ALANYA'YA GELENLERİ SELÇUKLU YILDIZI KARŞILIYOR

Alanya’nın batı girişine Alanya Belediyesi tarafından yapılan park, gerek görselliği, gerekse taşıdığı manevi simgelerle göz dolduruyor.

ALANYA'YA GELENLERİ SELÇUKLU YILDIZI KARŞILIYOR
Alanya’nın batı girişinde yapılan Dinek Parkı, peyzaj tasarımı ve Alanya Kalesi manzaralı ALANYA yazısıyla büyük beğeni topluyor. Başkan Yücel, “Alanya’ya gelen misafirlerimiz, ilk olarak Selçuklu yıldızı ve Alanya simgesini görecek. Alanya’ya çok yakışan güzel bir parkı hizmete sunduk.” dedi.

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kızlarpınarı Mahallesi Dinek Mevkii içerisindeki 4264 m2’lik alana yapılan Dinek Parkı Peyzaj Projesi hayata geçirildi. 

SELÇUKLU İZLERİNİ TAŞIYOR

Alanya’nın batı girişine yapılan parkta, Alanya’yı başkent olarak kullanan Selçuklu Devleti’ni temsil eden Selçuklu Yıldızı’nın çevresinde oluşturulan gezinti yolları, oturma alanları, dekoratif çiçeklikler ve yeşil alanlar yer alıyor. Yapımı tamamlanan park, Alanya halkının kullanımına sunuldu.

İLÇEYE GELEN MİSAFİRLERİ “ALANYA” KARŞILIYOR

Yapım çalışmaları biten park ile ilgili bilgi veren Park Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, “Yürüyüş yolu ortasındaki meydan zemininde mermerden imal edilen büyük Selçuklu yıldızı tasarlanmış, ayrıca Alanya merkezine batıdan girişteki bu manzara alanında büyük metal harflerle “ALANYA” yazısı yazılarak karşılama terası oluşturulmuştur.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 13:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83