ALANYA'YI ES GEÇTİLER

Alanya Otogar yanındaki 20 dönümlük alana BŞB Başkanı Menderes Türel'in projesi olan Alanya Hizmet Birimi Binası yapılması yönünde Başkan Adem Murat Yücel'e sorun yaşan Antalya BŞB yatırımlarını Manavgat'a yönlendirdi.

ALANYA'YI ES GEÇTİLER
Antalya Büyükşehir Belediyesi, cadde düzenlemeleri ile Manavgat merkezini cazibe merkezine dönüştürecek. Manavgat, modern kaldırımları, peyzajı, süs havuzları, yürüyen merdivenli üst geçitleri, engelli yolları, klimalı otobüs durakları ve kent mobilyaları ile Avrupai bir görünüme kavuşacak. Manavgatlılar caddelere konulacak wi-fi istasyonları ile internete ücretsiz bağlanabilecek.,Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğu altındaki caddelerde gerçekleştireceği düzenleme çalışmalarıyla Manavgat’ı bambaşka bir görünüme kavuşturacak. Manavgatlıların yaşam kalitesini artıracak, ilçeyi çekim merkezi haline getirecek projenin ana hatları belli oldu. Projenin ilk etabında toplam 10.5 kilometrelik ilçenin en işlek caddeleri Hasan Fehmi Boztepe, Antalya, İbrahim Sözen, Zübeyde Hanım ve Hastane caddeleri ile Demokrasi Bulvarı yeniden düzenlenecek.  


25 MİLYONA YAPILACAK

İlçe merkezi, engelli rampalı modern kaldırımları ve kent mobilyaları, muhteşem peyzajı, süs havuzları, dekoratif aydınlatması, kesintisiz wi-fi istasyonları, klimalı otobüs durakları, yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitleri ile cazibe merkezine dönüşecek. Şık ve ferah yaşam alanları ile dikkat çeken proje tamamlandığında Manavgat merkezi Avrupai bir görünüm kazanacak. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olması beklenen proje söz konusu caddelerde devam eden altyapı çalışmaları ile koordineli olarak yürütülecek.

KALDIRIM VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Proje kapsamında; 80 bin metrekarelik kaydırmaz taş kaplama kaldırım çalışması gerçekleştirilecek. 36 bin metreküp asfalt dökülecek. Caddelere dekoratif 135 aydınlatma direği dikilirken, 230 çiçeklik bulunacak. Kaldırımlarda kullanılacak ağaçların Antalya iklimine uygun olması ve tüm yıl boyunca yeşil kalabilecek türden olmasına dikkate edildi. Seçilecek bitkiler ve kullanılacak malzemelerle refüjlerde düzen ve devamlılık sağlanacak. Proje çalışmalarında mevcut ağaçlar korunarak eksik noktalara eklemelerde bulunulacak ve büyük kavşaklara da 3 adet süs havuzu yapılacak.  

KENT MOBİLYALARI 

Kullanılacak kent mobilyaları belirlenirken, kent içi yaşam kalitesinin yükseltilmesi ön planda tutulacak. Rahat ve sürdürülebilir, sağlam ahşap ve beton kullanımıyla uzun ömürlü olan mobilyalar seçilecek.  Ergonomik ve modern görünümlü kent mobilyaları caddelere ayrı bir hava getirecek.

ENGELSİZ CADDELER

Düzenlemelerde engelli hassasiyetleri en yüksek seviyede gözetilecek. Kaldırımlar ve yürüyüş yolları engelsiz olacak. Engelli rampaları uluslararası standartlarda düzenlenirken, görme engelliler için kılavuz izler bulunacak. Kılavuz yüzeyler, düzgün ve kent mobilyalarına uyum sağlayacak şekilde konumlandırılırken, bireyi etrafı hakkında bilinçlendirme, rahatlıkla hissedilebilme özelliklerine sahip olacak. 

MODERN ÜST GEÇİTLER 

Hasan Fehmi Boztepe Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi güzergahında yaya akışının yoğun olduğu noktalara iki adet asansörlü ve yürüyen merdivenli modern üst geçit inşa edilecek. Bunlar, Başkan Menderes Türel’in Antalya’ya kazandırdığı üst geçitler gibi estetik olacak. Üst geçitlerle araç ve yaya trafiğinde devamlılık sağlanacak. 

ÜCRETSİZ İNTERNET

Proje kapsamındaki tüm caddeler üzerinde kesintisiz wi-fi hizmeti sağlanacak. Hasan Fehmi Boztepe, Antalya, İbrahim Sözen, Zübeyde Hanım Hastane caddeleri ile Demokrasi Bulvarı üzerine 400 ve 600 metre aralıklarla 16 wi-fi istasyonu yerleştirilecek.  Estetik, kullanışlı ve geniş kapsama alanına sahip wi-fi istasyonları sayesinde herkes ücretsiz internet imkanından faydalanacak. 

KLİMALI OTOBÜS DURAKLARI

Sıcak geçen yaz aylarında ferah alanları oluşturmak üzere caddelere 11 adet klimalı, 40 adet standart durak yerleştirilecek. İçinde 3 adet otuma grubu olacak klimalı durakların içi geniş ve kullanışlı olacak. Toplu taşıma araçlarını kullanan Manavgatlılar yazın bunaltıcı sıcağında rahat bir soluk alma ve ferahlama imkanı bulacak.

ALT YAPIYLA BİRLİKTE BAŞLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, vatandaşı mağdur etmemek için cadde düzenleme çalışmalarının alt yapı projeleri ile birlikte yapılacağını söyledi. Büküş, “Caddeler öncelikle kanalizasyon,  içme suyu ve yağmur suyu hatları yenilenerek, sorunsuz bir alt yapıya kavuşturulacak. Alt yapı çalışmaları tamamlanan bölümlerin üst yapı işlerine ise vakit kaybetmeden başlayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83