Alanya’daki yerleşik yabancılar Türkçe öğreniyor

Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar Alanya Belediyesinin açtığı dil kursunda Türkçe öğreniyor.

Alanya’daki yerleşik yabancılar Türkçe öğreniyor
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesinde yerleşik olarak yaşayan 36 Rusya Federasyonu, 3 İran, 2 Kazakistan, 1 Beyaz Rusya vatandaşına Alanya Belediyesi tarafından Türkçe dil kursu veriliyor. Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen yabancı dil kursuna katılanlara 3 ay boyunca Türkçe konuşma, okuma ve yazma eğitimi verilecek. Kurs 10 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan sertifika töreniyle sonlanacak.


"Büyük aşama kaydettiler"
Kursiyerlerin kısa sürede Türkçe’yi öğrenmeye başladıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Ben her söze başladığımda, ‘Dünyanın en güzel şehirlerinden biri Alanya’dır’ derim. Çünkü Alanya, çok dilli, çok dinli, çok medeniyetli ve birçok ideolojinin birleştiği bir kültür şehri. 79 milletten insanın yaşadığı, 99 ülkeden de insanların ziyaret ettiği, ülkemizin de hemen hemen her ilinden de insanların ikamet ettiği, sivil toplum örgütleriyle de güçlendirilmiş bir şehrimiz var. Biz belediye olarak yerleşik yabancıların yoğunlukla yaşadığı Mahmutlar Mahallesi’nde, yerleşik yabancılara Türkçe dersleri veriyoruz ve çok iyi bir katılım var. Kursiyerlerde çok iyi bir Türkçe öğrenme hırsı var, aşırı derecede talepler var. Bunu da yaparken Halk Eğitim Merkezi destekli bir proje ile birlikte yapıyoruz" dedi.

Gençlerimizi doğru eğitmeliyiz
Bahar şöyle devam etti: “Gençlerimizi bu taşı buradan al oraya taşı, oradan şuraya taşı şeklinde kullanmaya kalkarsanız genç bir nüfustan bahsedemezsiniz, atıl bir nüfustan bahsedersiniz. Gençlerimizi doğru donatmak ve doğru eğitmemiz gerekiyor. Tüm bunları çağdaş, ilerici, reformist bir anlayışla yapmalıyız. Bunu sadece sanayi için değil ülkemiz için yapmalıyız. Bahsettiklerim endüstri 4.0’ın olmazsa olmazlarıdır. Eğer bu adımları atmakta gecikirsek burada diğerlerinin nasıl sanayi 4.0’a geldiklerini, nasıl 5.0’a geçtiklerini konuşmaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83