ALANYALI GENÇLER VE VALİNİN İLGİNÇ HDP DİYALOGU

Şehit cenazesinde katılan bir grup genç orada yakaladıkları Antalya valisi Muhammer Türker'den istekte bulundular. Gençlerin HDP İlçe Binası kaldırılsın isteğine Vali Türker'den, "Devlet gücüyle zorla, onları oradan indirmek gibi bir yetkimiz yok" dedi.

ALANYALI GENÇLER VE VALİNİN İLGİNÇ HDP DİYALOGU
Dün Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlaması sonucu 4 ocağa daha ateş düştü. Şehit olanların arasında 13 yıl Alanya’da görev yapan Emniyet Amiri İbrahim bonus veren siteler Halil Aksoy’da bulunuyordu. Şehit Aksoy’un cenazesi eşinin isteği üzerine daha önce görev yaptığı Alanya’ya getirilerek dün toprağa verildi. Şehit Emniyet Amiri Aksoy’un cenaze namazında gözyaşları sel oldu. emniyet amirinin cenazesi toprağa verildikten sonra binlerce kişi Amir Aksoy’un evinin önündeki taziye çadırına gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Başsağlığına gelenler arasında Antalya Valisi Muammer Türker’de bulunuyordu. Vali Türker, şehit ailesinin yakınlarına başsağlığı diledi, sohbet etti. 

HDP TEŞKİLATI KALDIRILSIN

Taziye çadırından ayrılacağı sırada bir grup genç Vali Türker’le konuşmak istedi. Gençler adına konuşmak için söz alan Abdullah Üzüm, Vali Türker’den, ülkü ocaklarının karşısındaki HDP’nin binadan çıkartılmasını ve tabelanın asılmamasını istedi. Türker ise Üzüm’e, ”Parlamento’da 80 Milletvekili ile temsil edilen bir siyasi partinin teşkilatını kaldırın, tabelayı indirin deme yetkisine kanunen sahip değiliz. Bu açık bir konudur. HDP tabelasını asıyorsa bizde onun hakkını korumak zorundayız. Biz kanunların verdiği yetkileri kullanmak, sorumlukları yerine getirmekle mükellefiz. Devlet gücüyle zorla, onları oradan indirmek gibi bir yetkimiz yok” dedi.  

‘ALANYA’DA HADSİZLER VAR’
Gençler adına Vali Türker’le uzun süre sohbet eden Abdullah Üzüm, dertlerinin polisle olmadığını belirterek, ”Biz Alanya gençliği olarak tahriklere gelmeyiz. Gaza gelmeyiz. Bize polisimiz gazda sıksa, dayakta atsa başımızın tacıdır. Bu bir şov değildir. Alanya’da hadsizler var. Ülkü ocaklarının karşısındaki HDP binasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz Kaymakamımızla, emniyet müdürümüzle bir sıkıntımız yok. Bizim gerçekten sabrımızı sınamasınlar. Türkün sabrı sınandığı zaman herkes haddini bilir. Biz Alanya’da şunu istiyoruz. Bugüne kadar hiçbir Kürt insanla, vatandaşıyla bir sıkıntımız olmamıştır. Haddini aşanlarla ise her zaman sıkıntımız var”.

ACIMIZ ORTAK
7 buçuk yıl Doğu ve Güneydoğu’da ateşin ortasında görev yaptığını belirten Vali Türker, ”Arkadaşlar acımız var ve bu acı hepimizin ortak acısı. Ben doğuda ve güneydoğuda 7 buçuk yıl ateşin ortasında görev yaptım. En sıkıntılı zamanda 3 buçuk yıl Hakkari Valiliği yaptım. Kaymakamlık ve Vali yardımcılığı görevlerini yaptım. O sıkıntıyı ben çok iyi biliyorum. O sıkıntı ile en çok mücadele edenlerden biriyim. Sizin bir şey söylemenize gerek yok çünkü bunları ben yaşadım. En fazla sıkıntıyı polis, asker çekiyor” diye konuştu. 

'HESABINI VERECEKLER'

Bu vatan için Çanakkale’de çok kan döküldüğünü söyleyen Üzüm, ”Bizim ırkla bir sorunumuz yok. Bizim mecliste temsil edilen HDP’lilerle hesabımız var. Onun için şuan resmi olarak bir şey diyemiyorsunuz ama Alanya bunun hesabını kesecektir. Alanya gerekeni yapacaktır. Eğer o tabela inmezse namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum kötü olur. İki çocuğuma canım kurban olsun. Benim polisimin burada kanı varken onlar konuşursa herkes o zaman bunun karşılığını alır. Benim ecdadım Çanakkale’de çok kan vermiş bu bayrak için, bu vatan için. Ben şehrimde yaşanan bu saçmalığa son verilmesini istiyorum” diye konuştu.
 
‘TERÖRİST İSTEMİYORUZ'

Vali Türker’e bir vatandaş Mahmutlar'ın terörist kaynadığını, PKK’lıları Alanya'da istemediklerini söyledi ve, ”Alanya’da bazı kişiler, bazı gruplar var. Bunların Alanya’dan gitmesini istiyoruz. Bu kişilerin yerleri de belli. Mahmutlar'da kahvehaneler PKK’lı dolu. Adamlar şehit verdiğimiz zaman bayram ediyorlar. Mahmutlar tıka basa PKK dolu” dedi. Bunun üzerine cevap veren Vali Türker, ”Siyasi partiyle mücadele farklı bir şeydir. PKK ile mücadele etmek başka bir şeydir. Terör dediğimiz dünyanın her yerinde. Sadece bizdeki terör değil. Terör dünyanın her yerinde öldürdüğünden çok öldürmediğine mesaj verir. Eğer biz bu mesajı doğru alırsak doğru yolda gideriz. Yanlış alır provokasyona girersek terörün istediği olur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83