ALKÜ Gündoğmuş'a açılıyor

ALKÜ’de Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu’nun kurulması için ilk adım atılıyor.

ALKÜ Gündoğmuş'a açılıyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bir Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) daha kurulması için çalışmalar başlıyor. Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu kurulması teklifi ilk ALKÜ Senatosundan geçirilerek onay için Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gönderilecek. Konuyu görüşmek ve Gündoğmuş’ta MYO binasının son durumu hakkında bilgilendirme yapmak üzere Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, beraberinde Meclis Üyeleri Süleyman Yılmaz ile Mehmet Ali Yıldız ile birlikte ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti. Görüşmede, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş ile ALKÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Gümüş de hazır bulundu.

“MYO SAYIMIZI 6’YA ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Üniversitemizin ilk kurulduğunda 4 olan Fakülte sayısı 10’a, 3 olan MYO sayısı ise 5’e yükseldi. Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu’nu da kurarak MYO sayımızı 6’ya çıkarmayı hedefliyoruz. Konuyu gündemimize aldık ve ilk senatoda görüşmek üzere senatörlerimize sunacağız. Senato’da alınacak kararın ardından, Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteğiyle Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu’nun kurulması teklifinin YÖK’ten geçeceğine inanıyoruz. Her daim yanımızda olan Sayın Dışişleri Bakanımızın Üniversitemize verdiği destek dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MYO’DA AÇILMASI PLANLANAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR

Gündoğmuş Belediyesi tarafından eğitim amaçlı yaptırılan binanın ALKÜ’ye devir teslim işlemleri, gerekli çevre düzenlemesi ile büyük oranda tamamlanan sosyal barınma alanlarının tamamen bitirilmesiyle birlikte yapılacak. Meslek Yüksekokulu olarak açılması planlanan binada kapalı alanlar, derslikler, idari binalar, atölyeler, laboratuvarlar, sosyal alanlar ve kütüphanenin planlaması yapılmış olup, tamamlanma çalışmaları ise hızla devam ediyor. Gündoğmuş Fatma Çavuşoğlu Meslek Yüksekokulu’na ilk aşamada Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının açılması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83