ALTSO'DAN ÇOK ÖNEMLİ DUYURU!

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO), tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlar için yürürlüğe giren belge için iş yerlerini ve çalışanlarını uyardı.

ALTSO'DAN ÇOK ÖNEMLİ DUYURU!

 Tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında yer alan mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğuna İlişkin Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

banner111
Bu kapsamda söz konusu tebliğ, yayınlanan listede belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi. İşbu Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25 Mayıs 2016 itibariyle) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak. Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde işveren veya işveren vekillerine Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğü tarafından her bir çalışan için 500 Türk Lirası idari para cezası verilecek.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31.12.2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti, 01.01.2018 tarihinden 31.12.2019 tarihine kadar ise belge masrafı ile sınav ücretinin yarısı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak. Fondan karşılanacak sınav ücreti, brüt asgari ücretin yarısını geçmemek üzere meslekler itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmekte. Fondan karşılanan bu desteklerden kişiler bir kez yararlanabilecek.

Söz konusu mesleklerde çalışan kişilerin ve bu kişileri çalıştıran firmaların mağdur olmaması ve sınav ücreti desteğinden yararlanabilmeleri için bu alanlarda MYK tarafından Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşlarına müracaat etmeleri gerekmekte.



Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83