ALTSO VE ZALA İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Macaristan’ın Zala Eyaleti’nin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 16 Eylül 2015 Çarşamba günü ALTSO’yu ziyaret ederek, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’le görüştüler.

ALTSO VE ZALA İŞBİRLİĞİ YAPACAK
Karşılıklı görüş alışverişinin ve ikili ilişkilerin gerçekleştirildiği ziyarette, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Macaristan Heyeti’ne Alanya ekonomisi başta olmak üzere, turizm, tarım ve inşaat sektörleri hakkında çeşitli bilgiler aktardı. Macaristan’la ülke ve Alanya olarak önemli ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Başkan Şahin, Macaristan’ın Ankara Eski Büyükelçisi Janos Hovari ile ALTSO arasında ALTSO üyelerine ticari vize konusunda ayrıcalık tanınan Vize Kolaylığı Protokolü’nü geçtiğimiz yıl imzaladıklarını söyledi. 

“4 MİLYON TURİST AĞIRLIYORUZ”

Turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın ekonomi lokomotifleri olduğunu ifade eden Başkan Şahin, turizm sektöründe yıllık 4 milyon civarında turistin Alanya’da ağırlandığını aktardı. Alanya’da dört mevsim yaşanması sebebiyle her türlü tarımın yapılabildiğini belirten Başkan Şahin, özellikle muz yetiştiriciliğinin çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

“35 BİN YABANCI MÜLK ALDI”

Yabancıya mülk satışı konusunda Alanya’nın Türkiye birincisi olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “35 bin yabancı ilçemizden mülk satın aldı” dedi. 
Alanya’nın tarihi ve doğası hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, Alanya’da çok sayıda mavi bayraklı plajın yer aldığını dile getirdi. 

“KOSGEB DESTEKLİ İŞ GEZİLERİ DÜZENLİYORUZ”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut üye yapısı konusunda da konuşan Başkan Şahin, “10 binin üzerinde aktif üyemiz var. Üyelerimizin istekleri doğrultusunda kişisel gelişim ve mesleki eğitimler düzenliyoruz. Yine üyelerimizin istekleri doğrultusunda KOSGEB destekli yurt dışına iş gezileri düzenliyoruz” dedi. 

“ALTSO İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ”

ALTSO’yu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zala Eyaleti’nin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc, Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini söyledi. ALTSO ile çeşitli konularda işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Ferenc; “Türkiye’yi ve Alanya’yı çok beğendim. Özellikle turizm ve inşaat sektörleri çok gelişmiş. Bu konuda ALTSO ile işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

“ALTSO BAŞARILI BİR KURUM”

ALTSO Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği projeler ve faaliyetler konusunda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’den bilgi aldığını ifade eden Başkan Ferenc: “ALTSO faaliyetleri konusunda çeşitli bilgiler aldım. Görüyorum ki ALTSO üyeleri açısından her türlü çalışmayı yapıyor. Bu konuda ALTSO’yu çok başarılı buldum. Başkan Mehmet beyi ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederim” dedi. 

Toplantıda konuşmaların ardından Alanya ve Zala bölgesinin tanıtım filmleri izlendi.

Yapılan konuşmaların ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Macaristan Heyeti’ne Alaaddin Keykubat’ın minik heykelinden ve Alanya’yı tanıtıcı ürünler hediye etti.
Zala Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mazzag Ferenc de ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e, Macaristan’ı Zala bölgesini tanıtıcı çeşitli ürünler hediye etti. 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ziyaretin son kısmında, Macaristan heyetine Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasını gezdirerek, konferans salonu, eğitim salonları ve birimler hakkında genel bilgiler aktardı.


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83