Başkan Çalış'tan UBER iddialarına yanıt

Alanya'da Uber açılacağı yönündeki iddialara yanıt veren Başkan Çalış, "Yaptığımız araştırmada bunun bir Uber olmadığı kanaatine vardık. İlgili firma yöneticileri de bu konuda önümüzdeki süreçte gerekli açıklamayı yapacaktır. Biz esnafımızın lehine olan her projede yanındayız, aleyhine olan her kararın da karşısındayız. Transfer şirketi kurulmasına öncülük edip, taksicinin köküne kibrit suyu döken Ali Akkaya, yeni havuz sistemiyle akıllarda soru işaretleri oluşturdu" dedi  

Başkan Çalış'tan UBER iddialarına yanıt

Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, 4 yıl önce başkanlığı bırakıp, yeniden aday olan Ali Akkaya'nın, Alanya'da Uber açılacağı yönündeki iddialarına yanıt verdi. Başkan Çalış yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan eski Oda Başkanı Ali Akkaya'nın, Alanya'da UBER ofisi açıldığına yönelik haberlerini izledim, kendisinin taksici camiasına hayırlı olsun diye bir ifadesi var. Bunun üzerine de bir açıklama yapma lüzumu gördüm. Biz bu haberden itibaren yapmış olduğumuz araştırmalara baktığımızda bunun bir Uber servisi, Uber servis hizmeti vereceği yönünde değil tam aksine taksilerin dahil olabileceği bir hizmet sektörü olduğunu gördük. İnanıyorum ki sizler de bu araştırmaları yaptınız ya da  yapacaksınız. Biz Alanya Belediyemize bu konuda bu müracaat ettik, henüz buraya dönük bir müracaat yapılmamış, alınmış bir ruhsat yok. Bu konuda yetkililere de ulaşmaya çalıştık, gerçekten bunun bir Uber sistemi mi yoksa farklı bir şey mi diye kendilerinden bilgi almaya çalıştık. Bunlarda yarın veya öbür gün bir açıklama yapacaklarını söylediler. Bunun Uber olmadığını da kendileri beyan etti. 

Eski Oda Başkanımız, bu işyerini açan arkadaşın Alanya Şoförler Odası veya Şoförler Odası'na üye olduğu yönünde bir beyanı var. Bir vatandaşın işyeri açma yetkisini vermek ve onaylamak Sivil Toplum Kuruluşları'nın yetkisinde değil. Bunun da tüm esnaflarımız tarafından bilinmesini istiyorum. Bir işyeri açılacaksa önce bölgemizde Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gidilerek, önce vergi kaydı yapılır, yoklama evrakı ile Sicil Müdürlüğü'ne gidilir, burada da esnafın oluşturmuş olduğu vergi kodu üzerinden sicim memurluğu da ilgili Sivil Toplum Kuruluşu'na şahsı gönderir ve gerekli kayıtları yapılır. 

Biz bu şahsın kimliği hakkında bir bilgi bilmiyoruz. Bu bizim üyemizde olabilir ama bizim bu konuda elimizde bir bilgi ve veri kesinlikle yok. Şunun altını çizmek istiyyorum, kesinlikle bir Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir üyesine, 'Şu işi yapın, şu işi yapmayın' deme hakkı kesinlikle yoktur. Biz Yönetim olarak taksici esnafımızın lehine olan her şeyde yanındayız, aleyhinde olan her şeyin de karşısındayız. Gerçekten bu konu Uber midir, yoksa başka bir sistem midir yoksa bu başka bir şey midir ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak. Bu Uber'se bunun arkasını illaki takip edeceğiz, 

Bilmiyoruz içeriğini, esnafımız yararına bir işse de o firma ve firma sahipleriyle de esnafımız yararına görüşerek gerekeni yapacağız. Temenni ederim ki Uber değildir, şuandaki veriler ve yaptığımız görüşmeler bizi oraya doğru götürüyor. Buradan tüm taksici esnafımın müsterih olmasını istiyorum. Ben de taksicilikten gelen bir Oda Başkanı olarak, her daim tüm esnafımın ve taksici esnafının yararına olan her şeyde yanlarındayım. Onların aleyhine olabilecek hiç bir durumun ne tasdik ederim, ne de onaylarım, ne de yanında olurum. Ayrıca tüm taksici esnafımıza buradan seslenmek istiyorum. 7-24 transferi kurarak Alanya'da ve Türkiye'de taksiciliğin köküne kibrit suyunu döken arkadaşımız eski Oda Başkanımız Ali Akkaya'dır. Bunu da her zaman kendisi söylüyor zaten. Kendisi de, '7-24 transferi ben kurdum, bunun öncülüğünü de ben yaptım' diyerek söylüyor. Ayrıca bir TV konuşmasında da üzerine basa basa bir havuz sisteminden bahsetti. Bu açıklamaları da akıllara farklı sorular getiriyor mu elbette getiriyor, bununla ilgili açıklamayı kendisi yapması gerekiyor. 

banner111

Esnafımızın lehine olacak her şeyin yanındayız, arkasındayız, esnafın aleyhine olacak, onların ekmeğini en küçük şekilde etkileyecek bir oluşumun da karşısındayız. Bizim ekibimizde yönetimimiz de ve aynı zamanda avukatımızda bunun arkasını araştıracağız. Önümüzdeki günler bunun Uber midir değil midir diye arkasını gösterecek. Çünkü Uber konusunda bir ısrar var ve ayrıca hakkımızda şöyle bir suçlama var. 4 yılda Alanya Şoförler Odası'nın yapmış olduğu hizmet taksicimize hayırlı olsun deniyor. Biz böyle bir oluşumun altına kesinlikle imza koymadık, koymayız, hiç bir şartta da koymamaya ve direnmeye devam edeceğiz."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83